Τα σοκολατένια βραχάκια είναι μια εύκολη, γρήγορη και πολύ πρωτότυπη συνταγή που ακόμη και τα πιτσιρίκια μπορούν να φτιάξουν μόνα τους.
Η συγκεκριμένη συνταγή ετοιμάζεται με σκόνη κακάο και καρυδέλαιο, αλλά επιδέχεται πολλές παραλλαγές όπως η επικάλυψη με λιωμένη σοκολάτα (μαύρη, λευκή ή γάλακτος), η αντικατάσταση της ρυζογκοφρέτας με δημητριακά ρυζιού, μούσλι κτλ και ο εμπλουτισμός με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα.
Υλικά για τη Συνταγή
½ φλιτζάνι καρυδέλαιο (σε υγρή μορφή) ή ήπιο ηλιέλαιο
½ φλιτζάνι σκόνη κακάο
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο
4 ρυζογκοφρέτες, θρυμματισμένες (ουδέτερες, χωρίς γεύση και αλάτι)
Ανθό αλατιού, για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
1.Σε ένα μεσαίο μπολ, βάλτε το λιωμένο καρυδέλαιο, τη σκόνη κακάο, το μέλι και το φυστικοβούτυρο και ανακατέψτε τα καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά σε ένα πηκτό μίγμα.
2. Θρυμματίστε τα κομμάτια της ρυζογκοφρέτας μέσα στο μίγμα του κακάο, φροντίζοντας να χωριστούν σε μικρά κομμάτια. Ανακατέψτε ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα.
3. Με ένα σκουπ παγωτού ή με μια κουτάλα, πάρτε μια ποσότητα από το μίγμα και σχηματίστε ένα βραχάκι πάνω σε ένα ταψάκι που έχετε στρώσει με λαδόκολλα. Κάντε το ίδιο με το υπόλοιπο μίγμα, καταλήγοντας σε 8 βραχάκια συνολικά, ίδιου μεγέθους. Πασπαλίστε, αν επιθυμείτε, με λίγο ανθό αλατιού.
4. Τοποθετήστε το ταψάκι στην κατάψυξη για 15 λεπτά ή μέχρι να σφίξουν τα υλικά και να σταθεροποιηθούν τα σχήματα.
Συμβουλή
Παραλλαγές:
– Αντικαταστήστε τις κλασικές και απλές (χωρίς αλάτι και ουδέτερες) ρυζογκοφρέτες με κορν φλέικς, δημητριακά ρυζιού, απλό μούσλι ή με φρούτα, ακόμα και σπιτική γκρανόλα.
– Εμπλουτίστε το μίγμα με θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς της προτίμησής σας και κομμάτια αποξηραμένων φρούτων.
– Αντικαταστήστε το μίγμα επικάλυψης, με λιωμένη (σε μπαιν μαρί) σοκολάτα μαύρη, λευκή ή γάλακτος.
– Πασπαλίστε με κανέλα, ινδοκάρυδο, χοντρό αλάτι ή τρίμμα μπισκότων.