O Βασίλης Θωμόπουλος μίλησε για το σύγχρονο τηλεοπτικό τοπίο, μοιράστηκε μερικές εμπειρίες του από τα χρόνια του σε αυτόν τον χώρο, τη σειρά 50-50 και την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη σε συνέντευξη του στο «Καλημέρα είπαμε;» το πρωί του Σαββάτου 14 Δεκεμβρίου.
Σχετικά με μια ενδεχόμενη επιστροφή του του Πέτρου Φιλιππίδη στον θεατρικό κόσμο, ο Βασίλης Θωμόπουλος σχολίασε ότι ο κόσμος θα δείξει εάν θέλει την επιστροφή του. «Ξέρω κάτι που έλεγε ο Κώστας ο Βουτσάς: “Στο θέατρο δεν πας, το θέατρο σε φωνάζει”. Δηλαδή, αν το θέατρο έχει ανάγκη τον Πέτρο, θα πάει ο κόσμος. Ξέρω ότι σκέφτονται πολλοί ότι θα είναι πάρα πολύ εμπορικό να ξαναρχίσει και ότι έχει λείψει στον κόσμο και όντως γιατί έκανε σπουδαίες δουλειές και ότι γι’ αυτό ο κόσμος θα τρέξει. Αν ο Πέτρος είναι αθώος θα ήταν μαρτυρικό γι’ αυτόν να υποστεί όλο αυτό που ζει χωρίς λόγο πρακτικά, αν τα κορίτσια αυτά καταφέρουν να αποδείξουν ότι έχουν ταλαιπωρηθεί, η Δικαιοσύνη να σταθεί δίπλα στα κορίτσια και να αποδώσει το δίκιο και όποιος έχει κάνει αυτό που έχει κάνει να βρει το κουράγιο με τον εαυτό του να ζητήσει συγγνώμη, να λυτρωθεί και να λυτρώσει τον άνθρωπο που τον έχει βασανίσει».
Σε ερώτηση για το αν θα συνεργαζόταν και πάλι με τον ηθοποιό, ο Βασίλης Θωμόπουλος απάντησε ότι δεν είχε καλή σχέση μαζί του κατά την περίοδο του 50-50 και ότι δεν είναι στις προθέσεις του. «Εγώ δεν έχω ξανασυνεργαστεί με τον Πέτρο μετά το 50-50, γιατί δεν έχω καλή σχέση με τον Πέτρο. Δεν είναι στις προθέσεις μου, δεν είναι στα όνειρά μου, αλλά κάθε μέρα η ζωή φέρνει άλλα. Στο 50-50 ήμουν από τους ανθρώπους που έδιναν μάχη για τον Πέτρο, δεν ήταν η πρώτη επιλογή. Κάναμε πολλούς μήνες για να πάρουμε το οκ για τον κ. Φιλιππίδη. Ήταν επιφυλακτικοί. Εγώ πίστευα ότι ήταν η καλύτερη περίπτωση».
Επίσης, περιέγραψε ένα περιστατικό βιαιοπραγίας όπου ενώ ένας ηθοποιός ήθελε να πάει να το καταγγείλει, οι σύναδελφοί του τον εμπόδισαν. «Υπήρχα μια περίπτωση βιαιοπραγίας όπου πήγε άνθρωπος, αποφάσισε να πάει να το καταγγείλει στην Αστυνομία και τον σταμάτησανε οι άλλοι ηθοποιοί με το ερώτημα ότι “αν πας, τελειώνουμε, κατεβαίνει το έργο”. Είναι μεγάλη απόφαση. Δεν είναι θέμα τσαμπουκά και ηρωισμού μόνο, που τα κορίτσια που το κάνανε θέλανε μεγάλο κουράγιο».
Σε άλλο σημείο, ο σκηνοθέτης μοιράστηκε την άποψή του για την ποιότητα στην ελληνική τηλεόραση: «Εχει αστοχίες όπως όλες οι δουλειές, έχει κάποιους που ξεφεύγουν. Τώρα, αν μιλάμε για τα σόου και αυτά δεν έχει σπουδαία πράγματα, δεν έχει πρωτότυπες ιδέες. Αυτή η παγκοσμιοποίηση στα τηλεπαιχνίδια, στις εκπομπές, που όλα μοιάζουν, εμένα προσωπικά δεν είναι του γούστου μου».
Εν συνεχεία, ανέφερε πως έχει συνεργαστεί αρκετές φορές με ανθρώπους που δεν έχουν τελειώσει κάποια σχολή υποκριτικής. «Έχω συνεργαστεί με πάρα πολλούς ανθρώπους που δεν έχουν τελειώσει υποκριτική. Ιδίως από τη στιγμή που δεν ισχύει η άδεια του ηθοποιού, παλεύω με ανθρώπους που για κάποιον λόγο δεν πήγαν στη σχολή, αλλά το έχουν, το παλεύουν. Το να πάρω έναν ηθοποιό επειδή τον ξέρουν και επειδή έχει πάει σε ένα τηλεπαιχνίδι και σκίζει για να μου φέρει κόσμο, αν εννοείτε, ποτέ δεν έπιασε. Είμαι αδίστακτος, θα το έκανα, δηλαδή αν ήξερα ότι θα κάνω κάτι και θα έχω το κεφάλι μου ήσυχο για μια σεζόν, θα το έκανα».
Επιπλέον, πρόσθεσε: «Ο περισσότερος κόσμος αγαπάει το 50-50, δηλαδή ακόμα στον δρόμο μου μιλάνε γι’ αυτό. Ήταν δύσκολες οι συνθήκες, πολύ σκληρές τότε της δουλειάς. Έχω μείνει απλήρωτος από σειρές πολλές φορές. Έχω κάπου ένα συρτάρι γεμάτο επιταγές από παραγωγούς που ήταν γνωστοί και ήταν φίλοι και δεν είχε νόημα να τους κυνηγήσεις, γιατί ήταν δύσκολα. Το χειρότερο είναι ότι παίζουν επαναλήψεις από τις οποίες δεν παίρνεις».