Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν σε ισραηλινό βομβαρδισμό που στοχοποίησε σκηνές σε καταυλισμό εσωτερικά εκτοπισμένων στη Χαν Γιούνις, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, δήλωσαν παλαιστίνιοι τραυματιοφορείς στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι έπληξαν κέντρο διοίκησης της Χαμάς στη Χαν Γιούνις.
Η IAF χτύπησε μέλη της Χαμάς καθώς δρούσαν σε κέντρο διοίκησης και ελέγχου τρομοκρατών που είναι ενσωματωμένο σε μια καθορισμένη ανθρωπιστική περιοχή του Χαν Γιουνίς, ανακοίνωσε το IDF τα ξημερώματα της Τρίτης.
Οι «τρομοκράτες», που δεν έχουν ακόμη κατονομαστεί από τον ισραηλινό στρατό, είχαν προηγουμένως πραγματοποιήσει επιθέσεις κατά των στρατευμάτων του Ισραήλ και του κράτους του Ισραήλ, δήλωσαν οι IDF.
Η πολιτική προστασία στη Λωρίδα της Γάζας έκανε γνωστό πως πήραν φωτιά τουλάχιστον 20 σκηνές, ενώ οι πύραυλοι προκάλεσαν κρατήρες βάθους ως και εννέα μέτρων.
Ασθενοφόρα διακομίζουν τραυματίες σε κοντινό νοσοκομείο και επιστρέφουν, ενώ εξακολουθούν να ακούγονται ισραηλινά μαχητικά που πετούν στην περιοχή, σύμφωνα με ανθρώπους που ζουν στον καταυλισμό.
Σχεδόν όλος ο πληθυσμός της Λωρίδας της Γάζας έχει εκτοπιστεί εξαναγκαστικά, κάποιες οικογένειες έχουν αναγκαστεί να φύγουν δέκα ή περισσότερες φορές, αφότου ξέσπασε ο πόλεμος στον θύλακο τον περασμένο Οκτώβριο.
Ο πόλεμος ξέσπασε με έναυσμα την άνευ προηγουμένου έφοδο του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς από τη Λωρίδα της Γάζας στο νότιο τμήμα της ισραηλινής επικράτειας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 1.205 άνθρωποι στην ισραηλινή πλευρά, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με καταμέτρηση βασισμένη στα πιο πρόσφατα επίσημα ισραηλινά δεδομένα. Από τους 251 ανθρώπους που απήχθησαν εκείνη την ημέρα, 97 παραμένουν όμηροι των μαχητών του παλαιστινιακού κινήματος, ωστόσο 33 από αυτούς έχουν κηρυχθεί νεκροί από τον ισραηλινό στρατό.
Οι ευρείας κλίμακας ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις αντιποίνων στον μικρό παραθαλάσσιο παλαιστινιακό θύλακο έχουν στοιχίσει τη ζωή ως τώρα σε τουλάχιστον 40.988 ανθρώπους, σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους αριθμούς του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, που δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες μετά το μεσημέρι, κι έχουν προκαλέσει μείζονα ανθρωπιστική και υγειονομική κρίση. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τα περισσότερα θύματα ήταν γυναίκες και παιδιά.