Μια υπέροχη θρεπτική και υγιεινή σαλάτα που μπορεί να σερβιριστεί σαν συνοδευτικό αλλά και ως κυρίως πιάτο χάρη στα ρεβίθια που περιέχει.
Ετοιμάζεται εύκολα με βρασμένα ρεβίθια (φρέσκα ή κονσέρβα), ζουμερά τοματίνια, τραγανά κομμάτια κρεμμυδιού και αγγουριού, κρεμώδη αβοκάντο και κύβους πικάντικης φέτας. Το ντρέσινγκ λεμονιού που τη συνοδεύει ενισχύει τη γεύση της και της προσθέτει μεσογειακά αρώματα και ελληνικές νότες.
Υλικά για τη Συνταγή
220 γραμμάρια τοματίνια, κομμένα στη μέση
1 αγγούρι, κομμένο σε μισές φέτες
420 γραμμάρια ρεβίθια βρασμένα (στραγγισμένα και ξεπλυμένα, αν είναι κονσέρβας)
½ κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
1 αβοκάντο κομμένο σε φέτες
110 γραμμάρια φέτα, κομμένη σε κύβους
Λίγο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Για το ντρέσινγκ
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
Αλατοπίπερο κατά βούληση
Εκτέλεση
1. Κόψτε και ετοιμάστε όλα τα υλικά για τη σαλάτα και βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης.
2. Σε ένα μικρό μπολάκι, ή καλύτερα βαζάκι που να κλείνει, ανακατέψτε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ, δηλαδή το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και λίγο πιπέρι και χτυπήστε τα καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
3. Περιχύστε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε καλά ώστε να καλυφθούν όλα τα υλικά.
4. Σερβίρετε σε μπολ παρουσίασης (σαλατιέρα) και απολαύστε την σκέτη με ζυμωτό ψωμί ή δίπλα σε ψάρια, θαλασσινά, σε κυρίως γεύμα με κοτόπουλο ή οποιοδήποτε άλλο κρέας επιθυμείτε.