Μια 64χρονη γυναίκα ετοιμαζόταν να πλύνει τα πιάτα στο σπίτι της έξω από την Μπανγκόκ όταν ένιωσε έναν οξύ πόνο στον μηρό της και κοίταξε κάτω για να δει έναν τεράστιο πύθωνα να την αρπάζει.
«Ήμουν έτοιμη να μαζέψω λίγο νερό και όταν κάθισα με δάγκωσε αμέσως», είπε η Arom Arunroj στην εφημερίδα Thairath της Ταϊλάνδης. «Όταν κοίταξα είδα το φίδι να με τυλίγει».
Ο πύθωνας μήκους τεσσάρων έως πέντε μέτρων κουλουριάστηκε γύρω από τον κορμό της, σφίγγοντάς την μέχρι να πέσει στο πάτωμα της κουζίνας της.
«Το άρπαξα από το κεφάλι, αλλά δεν με άφησε», είπε. «Μόνο σφίχτηκε περισσότερο».
Οι πύθωνες είναι μη δηλητηριώδεις σφιγκτήρες, οι οποίοι σκοτώνουν το θήραμά τους πιέζοντας σταδιακά μέχρι να σταματήσουν να αναπνέουν.
Γαντζωμένη από την πόρτα της κουζίνας της, φώναζε για βοήθεια επί μιάμιση ώρα, αλλά μόλις ένας γείτονας πέρασε αργότερα και άκουσε τις κραυγές της, κάλεσε τις αρχές.
Ο αστυνομικός που ανταποκρίθηκε στο περιστατικό είπε στο Associated Press την Πέμπτη ότι όταν έφτασε η γυναίκα ήταν ακόμα ακουμπισμένη στην πόρτα της, φαινόταν εξαντλημένη και χλωμή, με το φίδι τυλιγμένο γύρω της.
Η αστυνομία και οι αξιωματικοί ελέγχου ζώων χρησιμοποίησαν έναν λοστό για να χτυπήσουν το φίδι στο κεφάλι μέχρι να χαλαρώσει τη λαβή του και να γλιστρήσει πριν προλάβει να το πιάσουν.
Συνολικά, η γυναίκα πέρασε περίπου δύο ώρες το βράδυ της Τρίτης στη μέγγενη του πύθωνα πριν απελευθερωθεί.
Υποβλήθηκε σε θεραπεία για πολλά δαγκώματα, αλλά φαινόταν ότι δεν έπαθε τίποτα στα βίντεο που μιλούσε σε ταϊλανδικά μέσα ενημέρωσης λίγο μετά το περιστατικό.
Οι συναντήσεις με φίδια δεν είναι ασυνήθιστες στην Ταϊλάνδη και πέρυσι 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν από δαγκώματα δηλητηριωδών φιδιών, σύμφωνα με κυβερνητικές στατιστικές. Συνολικά 12.000 άνθρωποι υποβλήθηκαν σε θεραπεία για δηλητηριώδη δαγκώματα από φίδια και άλλα ζώα το 2023.
Ο δικτυωτός πύθωνας είναι το μεγαλύτερο φίδι που βρέθηκε στην Ταϊλάνδη και συνήθως κυμαίνεται σε μέγεθος από 1,5 μέτρα έως 6,5 μέτρα, ζυγίζοντας μέχρι περίπου 75 κιλά. Έχουν βρεθεί φίδια έως και 10 μέτρα μήκος και 130 κιλά.
Οι μικρότεροι πύθωνες τρέφονται με μικρά θηλαστικά όπως οι αρουραίοι, αλλά τα μεγαλύτερα φίδια αναζητούν μεγαλύτερα θηράματα όπως χοίροι, ελάφια, ακόμη και κατοικίδια σκυλιά και γάτες. Οι επιθέσεις σε ανθρώπους δεν είναι συχνές, αν και συμβαίνουν περιστασιακά.