Νέα «κόντρα» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι χθεσινοβραδινές δηλώσεις του Κώστα Ζαχαριάδη, ο οποίος σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους επιτέθηκε, τόσο στον Στέφανο Κασσελάκη, όσο και στον Πέτρο Παππά.
Ο Κ. Ζαχαριάδης, υπενθυμίζεται, δήλωσε ότι, μεταξύ άλλων, ότι ο Σ. Κασσελάκης «θέλει να κάνει κόμμα δικό του, να έχει έναν βουλευτή όπως ο Πέτρος Παππάς, που είναι υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Και τότε δεν ήμασταν αυστηροί μαζί του. Μας εξευτέλισε. Εβαλε εμένα να βγαίνω και να τα μασάω για το “πατρίς, θρησκεία, οικογένεια” προεκλογικά. Και δεν μιλούσα. Το έκανα γαργάρα αριστερός άνθρωπος και έλεγα αηδίες, επειδή τα έλεγε ο πρόεδρος. Σοβαρά τώρα; Η ιερή συμμαχία του ΝΑΤΟ είναι η αριστερά; Δεν είναι όλα μια ναρκισσιστική γυάλινη μπάλα, να κοιτάμε τον εαυτό μας και να μας αρέσει».
Απαντώντας στον Κ. Ζαχαριάδη, ο Π. Παππάς, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σήκωσε κι αυτός τους τόνους, λέγοντας ότι «εκτός του Στέφανου, ο κ. Ζαχαριάδης αναφέρθηκε και σε μένα προσωπικά, λέγοντας ότι τους εξευτελίζω. Έχω να πω ότι εξευτελιστική είναι η πορεία του στη δημοτική παράταξη του δήμου της Αθήνας. Προφανώς ήμασταν δεύτεροι στην Αθήνα ως δύναμη και μετά βίας κατάφερε κι ήρθε τρίτος και καταϊδρωμένος. Είχε άλλον επιλέξει ο Αλέξης Τσίπρας και ο κ. Ζαχαριάδης έκανε τα πάντα για να είναι υποψήφιος. Αυτό ήταν εξευτελισμός του ΣΥΡΙΖΑ, αν θεωρεί ότι εγώ είμαι αυτός που εξευτελίζει την παράταξη».
Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαρροή του Πόθεν Έσχες του Σ. Κασσελάκη, το εξώδικό του προς τον ΣΥΡΙΖΑ και το αίτημα της Όλγας Γεροβασίλη για διαγραφή του από το κόμμα, ο Π. Παππάς εκτίμησε ότι «αυτή είναι η πρόθεσή τους, να διαγράψουν τον κ. Κασσελάκη, και το έχουν πει σε όλους τους τόνους, ψηφίζοντας αντικαταστατικές διατάξεις. Μιλάμε για παρακαταστατικό αυτήν τη στιγμή σε θέση καταστατικού. Αποκορύφωμα όλου αυτού ήταν η διαρροή των προσωπικών δεδομένων του Στέφανου Κασσελάκη με ευθύνη της γραμματέας του κόμματος, Ράνιας Σβίγκου».
Τέλος, επέμεινε στα όσα είπε για τον ένστολο στρατεύσιμο σε αντιπολεμική διαδήλωση, λέγοντας ότι «αυτό το οποίο έκανα ήταν να μιλήσω για το περιεχόμενο του λόγου του στρατεύσιμου, ο οποίος καταφέρθηκε εναντίον ενός ξένου κράτους. Το ίδιο θα έκανα σε οποιαδήποτε περίπτωση και αντιστρέφω το ερώτημα: τι θα γινόταν αν κάποιος στρατιωτικός συμμετείχε σε μια πορεία εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών και μιλούσε για το κράτος-δολοφόνο της Βόρειας Μακεδονίας; Ή αντίστοιχα αν υπήρχε μια πορεία υπέρ του Ισραήλ και μιλούσε κάποιος για το κράτος-δολοφόνο της Παλαιστίνης; Προφανώς όλοι έχουν πολιτικά δικαιώματα, όμως έκανα μια δίκαιη κριτική σε έναν άνθρωπο που μίλησε εξ ονόματος ολόκληρου του στρατεύματος».
Διαβάστε επίσης
«Παρών» από τον ΣΥΡΙΖΑ στην άρση ασυλίας Πολάκη
ΠΑΣΟΚ: Το μεσημέρι οι συναντήσεις της Άννας Διαμαντοπούλου με Ανδρουλάκη και Δούκα