«Είναι πολύ συγκεκριμένος ο λόγος για τον οποίο συγκαλείται το Συνέδριο. Παρόλα αυτά, από τη στιγμή που συγκαλείται και γίνεται αποδεκτό ένα προεδρείο, ανοίγει ένας δημοκρατικός διάλογος. Αυτό που πρέπει να προασπίσουμε μέχρι την τελευταία στιγμή είναι ο διάλογος και η δημοκρατία», δήλωσε ο Παυσανίας Παπαγεωργίου σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ News σχετικά με το αν μπορεί να τεθεί στο Συνέδριο θέμα ανατροπής των αποφάσεων της ΚΕ.
Για την πιθανότητα αποχωρήσεων βουλευτών από τον ΣΥΡΙΖΑ, ανάλογα με τις εξελίξεις στις εσωκομματικές εκλογές, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα υπερισχύσει η λογική και η συμπόρευση με ένα κόμμα το οποίο έχει ορίσει ο κόσμος στην αξιωματική αντιπολίτευση». «Θα πρέπει όλοι να το σκεφτόμαστε, όταν έχουμε πάρει μια εντολή και έχουμε μπει στο κοινοβούλιο με συγκεκριμένη εντολή», πρόσθεσε.
Σχετικά με το αν μπορεί να ξεκινήσει μια συζήτηση για συνεργασίες με άλλους πολιτικούς χώρους ανέφερε ότι «το έναυσμα για οποιαδήποτε συζήτηση ή οποιαδήποτε συνεργασία, η οποία μέχρι σήμερα γίνεται κοινοβουλευτικά πάνω σε συγκεκριμένα νομοσχέδια και προτάσεις, δεν έχει να κάνει με τα εσωκομματικά του κάθε κόμματος. Έχει να κάνει με τις πολιτικές και τις ανάγκες της κοινωνίας», πρόσθεσε μεταξύ άλλως πως «εάν οι πολιτικές δείξουν ότι απαιτείται μεγαλύτερη συσπείρωση αλλά και μεγαλύτερη ένωση πολιτικών δυνάμεων, σίγουρα αυτό θα υπάρξει. Από κει και πέρα δεν έχει να κάνει με την ένωση απλώς βουλευτών ή δυνάμεων».
Μιλώντας μεταξύ άλλων για τα αιτήματα των εποχικών πυροσβεστών και το ηλικιακό εμπόδιο για την πρόσληψη που δεν είχε επιλύσει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε πως «όταν μια κυβέρνηση βρίσκει λύσεις ακόμα και για να άρει την προστασία των μαρτύρων, φέρνοντας μέσα σε τέσσερις μήνες ένα νομοσχέδιο, δεν νομίζω ότι αδυνατεί να λύσει αυτό το πρόβλημα. Αλλά έχει μάθει απλώς να δημιουργεί προβλήματα και μετά να τρέχει πίσω από τον ίδιο του τον εαυτό».
Τόνισε ότι «στην προκειμένη περίπτωση, όμως, παίζεται η ασφάλεια όλων των πολιτών. Παίζεται η πλημμύρα, παίζεται η πυρκαγιά, παίζεται η ζωή αυτών των οποίων πηγαίνουν για να τη σβήσουν και πρέπει να τους ακούσεις με πολύ καλύτερο τρόπο και πολύ πιο έντονα». Είπε ότι «ο πολιτικός πολιτισμός ξεκινάει και στον πολιτικό διάλογο. Δεν είναι μόνο δείγμα του τι γίνεται στα εσωκομματικά του κάθε κόμματος, είναι και τι γίνεται στη Βουλή».