Το ρεπορτάζ της εκπομπής του Γιώργου Λιάγκα για το σπίτι του Τζορτζ Μπάλντοκ που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων σχολίασαν στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» του Mega.
«Συζητήσαμε για το πώς πρέπει να προσεγγίσουμε αυτό το θέμα ή αν δεν πρέπει να το πιάσουμε καθόλου, και αποφασίσαμε να το κάνουμε όχι τόσο σε βάθος, γιατί δεν θέλουμε να ενισχύσουμε την αναπαραγωγή του. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό για το ρεπορτάζ, καθώς πλέον υπάρχουν και θεσμικά μέσα σχετικά με τις εκπομπές και το πώς διαχειρίστηκαν τον θάνατο του Μπάλντοκ. Υπήρξαν πολλές αντιδράσεις, κυρίως για την εκπομπή “Το Πρωινό” του Γιώργου Λιάγκα και τον τρόπο που χειρίστηκαν το θέμα», ανέφερε η παρουσιάστρια.
«Αυτό που θέλω εγώ προσωπικά να πω είναι ότι από τη στιγμή που ο ίδιος το αντιλαμβάνεται το λάθος του είναι πάρα πολύ σημαντικό. Θεωρώ ότι οι αντιδράσεις που είναι ακραίες είναι και καταδικαστέες, γιατί μετά μπαίνουμε σε έναν τρόπο παρόμοιο με αυτόν που κατηγορούμε. Πιστεύω ότι η συγγνώμη του ήταν ειλικρινής, τον είδα πάρα πολύ στενοχωρημένο», πρόσθεσε η Σίσσυ Χρηστίδου.
«Στο παρελθόν, σε αντίστοιχη θέση που έχει βρεθεί ο Γιώργος, δεν ήταν ποτέ τόσο ξεκάθαρη η συγγνώμη, τόσο κάθετη η ανάληψη του λάθους του. Νομίζω ότι τώρα είναι σαφές ότι έχει καταλάβει τι συνέβη. Όλες αυτές τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει τις καταλαβαίνω, αλλά νομίζω ότι μετά πηγαίνουμε σε μια ανθρωποφαγία, όπως αυτή που καταδικάζουμε, με τόσο ακραίες εκδηλώσεις», συνέχισε.
«Σε λίγο θα ντρεπόμαστε που είμαστε δημοσιογράφοι»
«Δυστυχώς, περιπτώσεις σαν και αυτές, και δεν είναι μόνο ο Γιώργος Λιάγκας το πρόβλημα της ελληνικής δημοσιογραφίας, είναι και άλλοι, είμαστε όλοι προβλήματα της ελληνικής δημοσιογραφίας έτσι όπως εξελίσσεται η ιστορία, και για αυτό τον λόγο η δημοσιογραφία από λειτούργημα έχει γίνει κατάντημα», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Νίκος Συρίγος.
«Ο Γιώργος Λιάγκας -εγώ δέχομαι τη συγγνώμη του και ορθώς έκανε- έχει ζητήσει, δυστυχώς για τον ίδιο, άλλες 11 φορές συγνώμη. Αυτή είναι η 11. Ελπίζω να μην βρεθεί στο σημείο να ζητήσει την 12η γιατί δεν πληγώνει μόνο τον ίδιο, την προσωπικότητά του, πληγώνει και όλη τη δημοσιογραφία. Όπως την πληγώνουν και αυτοί που έκαναν άλλα ρεπορτάζ, άλλες εκπομπές. Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν είναι μόνο αυτό που έκανε ο Γιώργος το πρόβλημα της ελληνικής δημοσιογραφίας. Η δημοσιογραφία νοσεί και όταν φτάνουμε σε σημείο να μην σεβόμαστε ούτε τους νεκρούς δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να συμβεί. Στεναχωριέμαι πάρα πολύ. Στεναχωριέμαι για την πραγματικότητα που έχουμε δημιουργήσει και στεναχωριέμαι γιατί σε λίγο θα ντρεπόμαστε που είμαστε δημοσιογράφοι» είπε.
«Εμένα αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι άλλο: η ομάδα του δεν έχει λόγο στο στήσιμο της εκπομπής; Τον φοβούνται; Γιατί δεν προστατεύτηκε με κάποιον τρόπο; […] Πρέπει να υπάρχει και ένα αντικειμενικό κριτήριο, όχι μόνο όταν ξεσηκώνεται ο κόσμος. Ο ανταγωνισμός δεν πρέπει να μας θολώνει και να χάνουμε το μέτρο και την ηθική μας», επισήμανε η Σίσσυ Χρηστίδου.