Έπρεπε να φθάσει ο κόμπος στο χτένι για να κινητοποιηθεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την κατάσταση που επικρατεί στα στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας.
Αφού οι καταγγελίες για μεγάλες δυσλειτουργείες στο 424 ΓΣΝΕ άρχισαν να αυξάνονται και να πληθύνονται, με ασθενείς να περιγράφουν μια κατάσταση αποσύνθεσης, κατά την οποία βιοψίες καθυστερούν για πολλούς μήνες, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή καρκινοπαθών που παραμένουν επί του πρακτέου αδιάγνωστοι για μεγάλο διάστημα, ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ανακοίνωσε σήμερα ότι «ζήτησε από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη τη διεξαγωγή έκτακτων κρίσεων από το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), με σκοπό την αναδιοργάνωση των Στρατιωτικών Νοσοκομείων, σε συνδυασμό με το ήδη κατατεθειμένο Νομοσχέδιο στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης».
Φυσικά, η κίνηση αυτή έρχεται ενώ ήδη δύο άνθρωποι έχουν καταγγείλλει ότι παλεύουν με καρκίνο αφού περίμεναν τις βιοψίες τους για μήνες, ένας στρατιώτης πέθανε μετά από εγχείρηση θυρεοειδούς και δύο γυναίκες που χειρουργήθηκαν από τον ίδιο γιατρό έμειναν κατάκοιτες. Κι όλα αυτά τα περιστατικά μόνο στο 424 ΓΣΝΕ, για το οποίο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΟΡΕΝ, υπήρχε προβληματισμός για υποστελέχωση και υπέρμετρη κόπωση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ν. Δένδιας «ξηλώνει» τη διοίκηση του νοσοκομείου και ότι θα περάσει από «ψιλή κρισάρα» τις διοικήσεις του συνόλου των στρατιωτικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων, ωστόσο, υπάρχει η αίσθηση ότι όλα αυτά γίνονται… κατόπιν εορτής και αφού πρώτα τα περιστατικά στο 424 δημιούργησαν μια αίσθηση αποσύνθεσης στον τομέα της στρατιωτικής υγείας.
Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα δεν έχουν πάει και πολύ καλά στη διάρκεια της μέχρι τώρα θητείας του στο «Πεντάγωνο» για τον Κερκυραίο πολιτικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο μετά την ανάληψη του χαρτοφυλακίου της Άμυνας, το υπουργείο δέχθηκε κριτική για την αντίδρασή του στη διάρκεια της κακοκαιρίας Daniel, ότι, δηλαδή, δεν κινητοποιήθηκε με τη δέουσα ταχύτητα για την διάσωση και την παροχή αρωγής στους πλημμυροπαθείς.
Ακόμα χειρότερα, «θύμα» των πλημμυρικών φαινομένων έπεσε και η στρατιωτική βάση της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, με αποτέλεσμα να πάθουν ζημιά πολλά ελικόπτερα των Ενόπλων Δυνάμεων. Ενώ αρχικά οι εικόνες για το μέγεθος της ζημιάς ήταν συγκεχυμένες, τελικά, συν τω χρόνω, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού φέρεται να απώλεσε περί τα 3 έως 6 επιθετικά ελικόπτερα Apache και περί τα 30 εξοπλισμένα ελικόπτερα αναγνώρισης OH-58D Kiowa που διατηρούνταν στη βάση σε κατάσταση μακροχρόνιας αποθήκευσης, καθώς και εργαλεία τεχνικής υποστήριξης των ελικοπτέρων, υποδομές και εγκαταστάσεις.
Και βέβαια, πριν καλά-καλά κλείσει μήνα στην καρέκλα του υπουργού Άμυνας, ο Ν. Δένδιας είδε μια πυρκαγιά στη Νέα Αγχίαλο να μπαίνει σε χώρο αποθήκευσης πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, υδροφόρες της Πυροσβεστικής και οχήματα από την πυρασφάλεια της Π.Α. να εγκαταλείπουν την εγκατάσταση καθώς κρίθηκε ότι δεν μπορούσαν να βοηθήσουν, να προκαλούνται ισχυρότατες εκρήξεις πυρομαχικών και πληροφορίες να αναφέρουν ότι «δεν είχε υπάρξει μέριμνα για καθαρισμό του χώρου των αποθηκών» από χόρτα και άλλα εύφλεκτα υλικά.
Διαβάστε επίσης