Η απλή συνταγή και η εντυπωσιακή εμφάνισή του το έχουν κάνει αγαπημένο στους λάτρεις των κοκτέιλ που αναζητούν φρεσκάδα και κομψότητα.
Το κοκτέιλ Blue Lagoon δημιουργήθηκε στη δεκαετία του 1960 ή στις αρχές της δεκαετίας του 1970 στο Harry’s New York Bar στο Παρίσι από τον Andy MacElhone, γιο του διάσημου μπάρμαν Harry MacElhone.
Προηγείται της ταινίας του 1980 “η Γαλάζια Λίμνη” και πιθανώς εμπνεύστηκε και πήρε το όνομά του από τις εκθαμβωτικές μπλε λιμνοθάλασσες που βρίσκονται σε παραδεισένιους προορισμούς σε όλο τον κόσμο.
Υλικά
6 – 7 παγάκια
20 ml βότκα
20 ml μπλε curacao
40 ml χυμό λεμονιού
40 ml σιρόπι
150 ml σόδα, σπράϊτ, 7up
1 ροδέλα λεμόνι
1 κερασάκι μαρασκίνο
Σερβίρεται σε: ποτήρι ψηλό Collins
Εκτέλεση
Για να φτιάξετε το κοκτέιλ Blue Lagoon, τοποθετήστε τα παγάκια σε ένα ποτήρι, ρίξτε τη βότκα, το curacao, το χυμό λεμονιού και το σιρόπι, ανακατέψτε και προσθέστε σόδα. Διακοσμήστε με μια φέτα λεμόνι στα χείλη του ποτηριού και βυθίστε ένα κερασάκι μαρασκίνο.
Σπιτικό σιρόπι curacao
Το σιρόπι curaçao είναι το βασικό συστατικό που δίνει στo Blue Lagoon το ιδιαίτερο χρώμα και τη γεύση του. Εδώ είναι μια απλή συνταγή για να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό σιρόπι curacao:
Υλικά
250 ml νερό
250 γρ ζάχαρη
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση
1.Σε μια κατσαρόλα ανακατέψτε το νερό με τη ζάχαρη και αφήστε τα να βράσουν.
2.Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού, μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας.
3.Σιγοβράστε για 5 λεπτά, στη συνέχεια αποσύρετε το μίγμα από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.
4.Σουρώστε το σιρόπι για να αφαιρέσετε το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού.
5.Τέλος προσθέστε μερικές σταγόνες μπλε χρώμα τροφίμων για να πετύχετε τη χαρακτηριστική απόχρωση του curacao.