Ο ψητός ανανάς στη σχάρα σερβίρεται ως επιδόρπιο και είναι μια γευστική απόλαυση που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε.
Η σάρκα του αρωματικού αυτού φρούτου μετά το ψήσιμο μετατρέπεται σε μια πραγματική γευστική εμπειρία που συμπληρώνεται με μια νότα μελιού και μια πρέζα από ξηρούς καρπούς.
Υλικά για τη Συνταγή
1 ανανά, φρέσκο
Άοσμο σπορέλαιο, κατά βούληση
Μέλι, για γεύση
Για τη διακόσμηση
Ξηρούς καρπούς, χοντροκομμένους
Παγωτό βανίλια (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1.Κόψτε τη φλούδα του ανανά και αφαιρέστε και τον σκληρό πυρήνα στη μέση με το ειδικό εργαλείο.
2. Κόψτε τον ανανά σε ροδέλες και αλείψτε τον με λίγο λάδι.
3. Ψήστε τις φέτες στη σχάρα (200ο C) για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα με το πάχος τους, μέχρι να σχηματιστούν οι γραμμές του γκρίλ.
4. Σερβίρετε τις ροδέλες ζεστές, περιχύστε τις με μέλι, πασπαλίστε με ξηρούς καρπούς της επιλογής σας και στολίστε με μια μπάλα παγωτού βανίλια.
Συμβουλές
- Επιλέξτε ώριμο ανανά για έντονη και γλυκιά γεύση.
- Χρησιμοποιήστε διαφορετικούς τύπους ξηρών καρπών, όπως καρύδια, αμύγδαλα ή πεκάν για πρόσθετη ποικιλία.
- Για καλύτερη γεύση και υπέροχο καραμέλωμα μπορείτε γρήγορα και εύκολα να αρωματίσετε τον ψητό ανανά με ρούμι. Υπάρχουν δύο επιλογές για αυτό: Είτε να βάλετε τις ροδέλες στο ρούμι 5 λεπτά πριν καταλήξουν στη σχάρα ή να τις αλείφετε με ένα μείγμα μελιού-ρούμι, ενώ τις ψήνετε στη σχάρα.