Ένας απολαυστικός τρόπος για να δοκιμάσετε τα στιγμιαία νούντλς, χωρίς τα πακέτα γεύσης που τα συνοδεύουν.
Ετοιμάζονται εύκολα και γρήγορα, με κοτόπουλο και φρέσκα λαχανικά, έχουν καλύτερη γεύση από τα έτοιμα και είναι εξαιρετικά ευέλικτα ως προς τις αντικαταστάσεις υλικών.
Υλικά για τη Συνταγή
2 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
1 μεγάλο φιλέτο στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε λεπτές φέτες
Αλατοπίπερο κατά βούληση
1 μεγάλο κολοκυθάκι, κομμένο στη μέση κατά μήκος και σε φέτες (ή μπρόκολο, καρότο, αρακά)
2-3 πακέτα ράμεν νούντλς (225 γραμμάρια)
¾ φλιτζανιού νερό ή ζωμό κοτόπουλου
Για τη σάλτσα
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές της σούπας μέλι
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουταλάκια του γλυκού μαύρο ξύδι ή βαλσάμικο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι ρυζιού, σέρι ή κόκκινο κρασί (προαιρετικά)
Για το σερβίρισμα
1 κουταλιά της σούπας λάδι τσίλι ή σησαμέλαιο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
1. Αρχικά ανακατέψτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και αφήστε τα στην άκρη.
2. Ζεστάνετε το λάδι σε αντικολλητικό σκεύος σε υψηλή φωτιά και μόλις κάψει, σοτάρετε τα φιλετάκια κοτόπουλου με μια γενναία τσιμπιά αλάτι και λίγο πιπέρι.
3. Ψήστε για 1 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ρίξτε τη σάλτσα που έχετε αφήσει στην άκρη, έπειτα προσθέστε το κολοκυθάκι σε φέτες και ανακατέψτε.
4. Σπάστε τα πλακάκια των νούντλς στη μέση, κάντε στην άκρη τα υλικά του τηγανιού (κοτόπουλο και λαχανικά) και τοποθετήστε τα έτσι όπως είναι στο τηγάνι.
5. Περιχύστε με το νερό της συνταγής, σκεπάστε το σκεύος με το καπάκι και αφήστε τα έτσι να αχνιστούν και να μαλακώσουν για 2 λεπτά περίπου.
6. Γυρίστε τα νούντλς να ψηθούν κι από την άλλη πλευρά και με μια λαβίδα σπάστε και διαχωρίστε τα όσο μπορείτε. Συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά, χωρίς καπάκι.
7. Ανακατέψτε τα όλα μαζί και αν επιθυμείτε συνεχίστε για άλλα 2 λεπτά, μόνο σε περίπτωση που θέλετε πολύ μαλακά τα νούντλς. Στα τελευταία λεπτά ρίξτε τα ¾ από το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και ανακατέψτε.
8. Αφαιρέστε από το σκεύος και σερβίρετε το φαγητό με λίγο επιπλέον ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι (το ¼) και λίγο καυτερό λάδι τσίλι ή σησαμέλαιο.