Να ρίξει τους τόνους στο εσωτερικό της ΝΔ επιχειρεί η κυβέρνηση μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα με τις γκρίνιες, τις ερωτήσεις και τα αντάρτικα των βουλευτών της.
Υποβαθμίζει τις ομαδικές ερωτήσεις βουλευτών που θέτουν ζητήματα κοινωνικού χαρακτήρα (κόκκινα δάνεια, φαρμακευτική δαπάνη και χαμηλοσυνταξιούχοι) και επιμένει ότι οι βουλευτές ασκούν τα καθήκοντά τους.
Σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκε και ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος προσήλθε στο προγραμματισμένο ραντεβού του με τους γαλάζιους βουλευτές με συναινετική διάθεση. Σε δηλώσεις του στις τηλεοπτικές κάμερες είπε ότι η ερώτηση των «8» που αφορά στην επέκταση της απαλλαγής της φαρμακευτικής δαπάνης σε όλους τους χαμηλοσυνταξιούχους είναι «χρήσιμη» και θέτει έναν πραγματικό προβληματισμό. Έριξε μάλιστα, και το τυράκι λέγοντας πως «αν είναι κάτι που το αντέχουμε, θα το κάνουμε».
Στο τετ α τετ του με τους γαλάζιους, ανταποκρίθηκαν περίπου 60 βουλευτές. Ανάμεσά τους μόλις τέσσερις από εκείνους που συνυπέγραψαν την ερώτηση των «8», οι Χαράλαμπος Αθανασίου, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Γιάννης Ανδριανός. «Κανένα αντάρτικο», έλεγαν σε πηγαδάκια για να προσθέσουν ότι έθεσαν πολύ προσεχτικά ένα σοβαρό κοινωνικό ζήτημα.
Αρκετοί έθεσαν ερωτήματα περιμένοντας απαντήσεις. Έντονο τζαρτζάρισμα υπήρξε, σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στον Νικήτα Κακλαμάνη που είχε συνυπογράψει την ερώτηση των «11» και την αναπληρωτή υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη για τον προσωπικό γιατρό. Ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός άσκησε κριτική για την ένταξη ανειδίκευτων ιατρών στο πρόγραμμα του προσωπικού ιατρού.
Σύμφωνα με πληροφορίες ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:
Ν. Κακλαμάνης: Δεν μπορείτε να βάζετε ανειδίκευτους στον προσωπικό ιατρό. Δεν είναι σωστό.
Ειρ. Αγαπηδάκη: Ο ρόλος τους είναι να είναι gps, δηλαδή να παραπέμπουν όχι με την έννοια του κλινικού ελέγχου, θέλουμε να αυξήσουμε το ποσοστό των παθολόγων στην Ελλάδα, αλλιώς θα χάσουμε τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Βουλευτές έθεσαν επίσης, θέμα για τα χρέη των νοσοκομείων που υπολογίζονται στο 1 δισ. ευρώ, με τον υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους να απαντά ότι το έτος θα κλείσει με 300 εκατ. ευρώ, το μικρότερο ποσό των τελευταίων δέκα ετών.