Τα Θερμοκήπια Θράκης, με έδρα το Νέο Εράσμειο Ξάνθης, διοργάνωσαν πρόσφατα μια μοναδική εκδήλωση στα αστικά τους θερμοκήπια στην Αττική, προσφέροντας στους καλεσμένους τους μια βιωματική εμπειρία γεύσης με το ξεχωριστό δείπνο «Από τον Κήπο… στο Πιάτο».
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να αναδείξει τα αγνά κηπευτικά προϊόντα με την επωνυμία «Κήπος της Ξάνθης» και τις βιώσιμες μεθόδους καλλιέργειάς τους.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν συνεργάτες και φίλοι των Θερμοκηπίων, καθώς και σημαντικές προσωπικότητες από την πολιτική και στελέχη μεγάλων αλυσίδων super market. Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν ενεργά, απολαμβάνοντας τη φρεσκάδα της παραγωγής και να ενημερωθούν για τις καινοτόμες πρακτικές της υδροπονίας και της γεωθερμίας που χρησιμοποιούνται στα Θερμοκήπια Θράκης.
Η γαστρονομική προθέρμανση περιλάμβανε cocktails από τον ταλαντούχο bartender Αλέξανδρο Γκικόπουλο, ενώ το υπαίθριο ψήσιμο από τους Nomade de Sauvage και η συγκομιδή μελιτζάνας δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες για ένα μοναδικό δείπνο. Οι καλεσμένοι απόλαυσαν εκλεκτά πιάτα της ελληνικής κουζίνας συνοδευόμενα από κρασιά της «Τέχνης του Οίνου».
Φυσικά, από την εκδήλωση δεν έλειψαν τα δώρα με προϊόντα «Κήπος της Ξάνθης», τα οποία φέτος απέσπασαν τετραπλή διάκριση στον διεθνή θεσμό των Superior Taste Awards για τα οπωροκηπευτικά τους. Τα προϊόντα Κήπος της Ξάνθης διατίθενται σε όλα τα μεγάλα super market, είτε επώνυμα είτε σε συσκευασία ιδιωτικής ετικέτας από την Ξάνθη.