Υπερέβησαν τα όρια που τους έθεσε το ίδιο τους το σώμα και, με περίσσευμα δύναμης, θέλησης και πείσματος, κόντρα σε προγνωστικά, «έδρεψαν δάφνες» και έγιναν ήρωες των Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.
Η 19χρονη Αργυρή Παραολυμπιονίκης, Λήδα Μανθοπούλου, η Χρυσή Παραλυμπιονίκης Αλεξάνδρα Σταματοπούλου και ο τέταρτος Παραολυμπιονίκης Νίκος Παπαγγελής «μεταγγίζουν» τόνους κουράγιου και αισιοδοξίας αλλά και ψυχικών αποθεμάτων περιγράφοντας στην κάμερα της σημερινής εκπομπής «Mega Stories» (00.30, Mega) και την Δώρα Αναγνωστοπούλου πως κατόρθωσαν το -για τους περισσότερους- ακατόρθωτο, πως άφησαν έξω από τις γραμμές των σταδίων τη σωματική αναπηρία τους, αναμετρήθηκαν με τον εαυτό τους αλλά και με το κοινωνικό στίγμα και βγήκαν νικητές.
Η δημοσιογράφος ταξίδεψε στη Λάρισα για να συναντήσει την 19χρονη Αργυρή Παραολυμπιονίκη, Λήδα Μανθοπούλου. Η χαρισματική σπρίντερ η οποία, μόλις ενάμιση χρόνο νωρίτερα, διαγνώστηκε με πολλαπλή σκλήρυνση, απαριθμεί τους σταθμούς της σύντομης αλλά σημαντικής διαδρομής της, μιλά για την ξαφνική ασθένεια και τη διελκυστίνδα με το ίδιο της το σώμα αλλά και για το αποτύπωμα που είχε στην προετοιμασία της, για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός, ο θάνατος του πατέρα της, του ηθοποιού Αίαντα Μανθόπουλου.
Περιπετειώδης διαδρομή, μυθιστορηματικών διαστάσεων, αποτελεί η πορεία της Χρυσή Παραολυμπιονίκης, στην κολύμβηση, Αλεξάνδρας Σταματοπούλου.
Μοιράζεται κομβικά στιγμιότυπα της ζωής της ως τον θριαμβικό επίλογο μιας σπουδαίας αθλητικής καριέρες με αποκορύφωμα το υψηλότερο σκαλί του βάθρου, ανήμερα των 38ων γενεθλιων της: από τα πρώτα της χρόνια σε ορφανοτροφείο της Ρουμανίας μέχρι τη διάγνωσή της με το σύνδρομο του δύσκαμπτου ανθρώπου το οποίο έγινε τελικά η ευκαιρία για να λάμψει στον πρωταθλητισμό.
Για το μάθημα ζωής που πήρε στα 14 του χρόνια, όταν χρειάστηκε να ακρωτηριάσει το αριστερό του πόδι, μιλά στην Δώρα Αναγνωστοπούλου και ο τέταρτος Παραολυμπιονίκης του Παρισιού Νίκος Παπαγγελής.
Ο πρωταθλητής της ποδηλασίας θυμάται τις στιγμές και τα γεγονότα που τον λύγισαν, αλλά δεν τον νίκησαν, και εξηγεί γιατί νιώθει πλήρης και ευτυχής που μέσα από μια αδόκητη ασθένεια στην εφηβεία του είχε τελικά την τύχη να εφεύρει τον εαυτό του από την αρχή.