Έντονο ξέσπασμα της μητέρας της Κυριακής Γρίβα για την απόφαση του δικαστηρίου, όσον αφορά τις ποινές των αστυνομικών που χειρίστηκαν την υπόθεση στους Αγίους Αναργύρους.
Το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο επέβαλε έξι μήνες αργία, την ανώτερη ποινή, στην επόπτρια, στον σκοπό και στην αξιωματικό υπηρεσίας για τον τρόπο που ενήργησαν την ημέρα της γυναικοκτονίας. Όσον αφορά στον τηλεφωνητή της Άμεσης Δράσης, τον αστυνομικό που είπε την εξοργιστική φράση «το περιπολικό δεν είναι ταξί», επιβλήθηκε… πρόστιμο 300 ευρώ.
Η μητέρα του θύματος, μιλώντας στο Mega, έκανε λόγο για «γελοία απόφαση».
«Αυτή η ΕΔΕ είναι γελοία, είναι ντροπή και αίσχος. Είναι ατιμωρησία, είναι για όλες τις γυναίκες αυτή η ΕΔΕ ένα ακόμα εμπόδιο στο να ζητήσουν βοήθεια, στο να βγουν και να καταγγείλουν. Αυτή η ΕΔΕ είναι γελοία, είναι ντροπή και αίσχος. Με αυτό τον τρόπο μας δείχνουν, σε εμάς τις γυναίκες, ότι δεν υπάρχει περίπτωση καμία να βρει το δίκιο της, εμείς ως γυναίκες. Περίμενα ότι η Αστυνομία με αυτή την ΕΔΕ θα δικαιώνει το παιδί μου, και όχι μόνο το δικό μου το παιδί, όλες οι μάνες που κλαίνε τα κορίτσια τους. Όλες οι γυναίκες που είναι εκεί έξω περιμένανε να δούνε αυτή την ΕΔΕ. Βλέπουμε την ατιμωρησία σε όλο της το μεγαλείο», δήλωσε χαρακτηριστικά η μητέρα της.
Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννης Απατσίδης, ανέφερε πως αν δεν υπήρχε η δημοσιοποίηση της υπόθεσης, μπορεί ακόμη και να είχαν «θάψει» πειθαρχικά τα εγκληματικά λάθη των αστυνομικών.
«Έχουμε αφενός ποινές τραγικές και αφετέρου δεν έχουν διωχθεί και παραπεμφθεί για τα ορθά πειθαρχικά παραπτώματα που ταυτίζονται με σοβαρά κακουργήματα και πλημμελήματα. Ελέγχθηκαν για αμιγώς πειθαρχικά παραπτώματα, τα οποία η αστυνομία δεν τυποποιεί ως και ποινικά αδικήματα. Έχουμε μία μητέρα. Δεν γίνεται να ζητά ενημέρωση για το τι συμβαίνει με την πειθαρχική υπόθεση και η Ελληνική Αστυνομία να λέει ‘δεν έχετε δικαίωμα να μάθετε’ και να διαρρέουν απλά στον Τύπο. Δεν είναι αρνητική η διαρροή, αλλά δεν μπορεί να μην ενημερώνεται. Να έχει ζητήσει να κληθεί η ίδια να καταθέσει και να αρνείται ο διενεργών την ΕΔΕ. Όπως είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, μετά τη δική μας ανακοίνωση, για πρώτη φορά ο πειθαρχικός φάκελος θα σταλεί στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Αυτό σημαίνει πως αφενός και ενδεχομένως να ελεγχθούν τα πειθαρχικά συμβούλια, και αφετέρου μπορεί να ασκηθούν ένδικα μέσα ακόμα και στα δικαστήρια» δήλωσε ο δικηγόρος.