Τρεις ειδικοί φρουροί και μια γυναίκα, αστυνόμος Β, είναι μεταξύ των συλληφθέντων για συμμετοχή στις εγκληματικές οργανώσεις που πουλούσαν προστασία σε οίκους ανοχής και παράνομες λέσχες και προχωρούσαν σε απάτες σε βάρος του δημοσίου μέσω της δημιουργίας εικονικών εταιρειών και της μη απόδοσης ΦΠΑ.
Πρόκειται για τρεις ειδικούς φρουρούς που υπηρετούσαν στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και -βάσει του ρόλου που τους αποδίδεται- μετέφεραν τα χρήματα.
Παράλληλα, συνελήφθη και μία γυναίκα, αστυνόμος Β’, που υπηρετούσε στην Οικονομική Αστυνομία πριν από τη σύσταση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος «Ελληνικό FBI», ενώ στη συνέχεια μετατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων.
Ο ρόλος της αστυνομικού στο κύκλωμα
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η αστυνόμος Β΄ φέρεται να είναι το πρόσωπο που έδινε πληροφορίες για επικείμενους ελέγχους στον αρχηγό και στον υπαρχηγό του κυκλώματος.
Υπάρχουν επαφές της και συναντήσεις της με τον αρχηγό της οργάνωσης, ενώ σε καταγεγραμμένες συνομιλίες φέρεται να είχε προθυμοποιηθεί εκείνος να της φτιάξει την κουζίνα στο σπίτι της.
Σε επικοινωνία που είχαν μεταξύ τους, ακούγεται ο 58χρονος αρχηγός να της λέει: «Μην ανησυχείς, θα σου φτιάξω εγώ την κουζίνα του σπιτιού σου».
Οι αστυνομικοί μάλιστα φέρονται να διαθέτουν και φωτογραφικά ντοκουμέντα από τις επισκέψεις αυτές και να την έχουν καταγράψει μία φορά να βγαίνει από το σπίτι του 58χρονου κρατώντας σακούλες. Παράλληλα τα στελέχη του Εσωτερικών Υποθέσεων την έχουν καταγράψει και τη στιγμή που μέσω του κινητού της φέρεται να επιδεικνύει ένα αστυνομικό έγγραφο στον αρχηγό της ομάδας και να συζητούν επί αυτού χωρίς ακόμη να έχει αποσαφηνιστεί το περιεχόμενο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, όταν η αστυνομικός άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι ήταν πιθανό να παρακολουθείται από τις Αρχές άρχισε να συναντά περισσότερο τον 58χρονο φερόμενο ως αρχηγό παριστάνοντας ότι έχουν σχέση, σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσει τις αρχές.
Η αστυνομικός αποφοίτησε από τη Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, υπηρέτησε στην Οικονομική Αστυνομία, βραβεύθηκε ως αστυνομικός της χρονιάς το 2019 και τώρα βρίσκεται εμπλεκόμενη στο κύκλωμα.
Η νεαρή αξιωματικός, όπως τονίζουν πηγές, φαινόταν ότι είχε όλα τα εχέγγυα να εξελιχθεί στο Σώμα, με δεδομένο ότι έχει και πτυχίο από τη Νομική Σχολή, ωστόσο καλείται τώρα να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες που της αποδίδουν οι συνάδελφοί της, ότι είχε δηλαδή, κομβικό ρόλο στη δράση του κυκλώματος, σε ό,τι αφορά την παροχή προστασίας σε οίκους ανοχής και λέσχες.
Πώς δρούσε το κύκλωμα: Οι εταιρείες «μαϊμού», το στρατηγείο στη Συγγρού και η «ταρίφα»
Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, η κύρια δραστηριότητα των συλληφθέντων ήταν οι οικονομικές απάτες. Έστηναν εταιρείες «μαϊμού» και αποκόμιζαν τεράστια κέρδη από τη μη απόδοση ΦΠΑ. Εκτιμάται ότι ο τζίρος του ξεπερνά τα 60- 70 εκατομμύρια, ενώ η ζημιά για το Δημόσιο από τον ΦΠΑ αγγίζει τα 20 εκατ. ευρώ.
Το δεύτερο κομμάτι της μπίζνας που είχαν στήσει αφορά την προστασία σε χαρτοπαικτικές λέσχες και οίκους ανοχής, με το «στρατηγείο» να έχει στηθεί σε κτίριο επί της Λεωφόρου Συγγρού, εκεί όπου μάλιστα έκαναν βάρδιες φύλαξης και οι ειδικοί φρουροί, οι οποίοι επιπλέον φέρονται να μετέφεραν χρήματα για λογαριασμό της συμμορίας σε φακέλους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τουλάχιστον 5-6 χαρτοπαικτικές λέσχες, από τις οποίες την 1η και στις 15 κάθε μήνα έπαιρναν τα χρήματα, ενώ ενημέρωναν για τους επικείμενους ελέγχους στους οίκους ανοχής, με τους εμπλεκόμενους να είναι τουλάχιστον οκτώ.
Τα χρήματα που φέρονται να πλήρωναν οίκοι ανοχής και λέσχες στην εγκληματική οργάνωση, δύο φορές τον μήνα, φέρεται να ήταν μεταξύ 800 και 2.500 ευρώ.
Στην εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εμπλέκονται και άλλοι ένστολοι, όπως και πολλοί ιδιώτες, που θα συμπεριληφθούν στη σχετική δικογραφία.
Ο 58χρονος αρχηγός φέρεται να είναι ένας αποτυχημένος επιχειρηματίας από την Κρήτη, ο οποίος έχει πολλές οφειλές, ενώ υπαρχηγός ένας 55χρονος που έχει απασχολήσει στο παρελθόν για λαθραία ποτά.
Οι «Αδιάφθοροι» συνεχίζουν την έρευνα για τυχόν εμπλοκή και άλλων αξιωματικών ή αστυνομικών, ενώ επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.