Σοκαρισμένη είναι ακόμα η έγκυος γυναίκα από τη δραματική περιπέτεια που έζησε, όταν λόγω ελλείψεων στο νοσοκομείο της Πρέβεζας, μεταφέρθηκε στα… Τρίκαλα για να γεννήσει.
Σύμφωνα με την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, τη Δευτέρα, μια επίτοκος γυναίκα, με καταγωγή από την Πρέβεζα, που ζούσε στο εξωτερικό και ήρθε για διακοπές στην περιοχή, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ετοιμόγεννη για πρόωρο τοκετό με διαστολή 3. Επειδή όμως δεν υπάρχει μονάδα νεογνών στη Πρέβεζα και στα Ιωάννινα δεν υπήρχε διαθέσιμη και βρέθηκε μία θέση στη Λάρισα, ξεκίνησε η διακομιδή συνοδεία αγροτικής ιατρού – με ειδικότητα στη γυναικολογίας – για τη θεσσαλική πόλη.
Στη διαδρομή, έφθασε η ώρα του τοκετού για την 31χρονη, που θα γινόταν με καισαρική τομή. Όμως, επειδή δεν προλάβαιναν να φθάσουν στη Λάρισα, κατόπιν συνεννόησης, μετέφεραν τη γυναίκα στο νοσοκομείο Τρικάλων. Εκεί, έγινε ο πρόωρος τοκετός και για καλή τύχη της μητέρας βρίσκονταν και ιατροί από τη μονάδα νεογνών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας για διακομιδή άλλου βρέφους.
Τελικά, το νεογνό διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στη Μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.
Η γυναίκα αντιλήφθηκε στο μεταξύ τον θόρυβο που ξέσπασε στο Facebook και σχολίασε με πολύ αιχμηρό τρόπο: «Εγώ είμαι η κοπέλα που πέρασε τη διαδικασία αυτή.. Όσα λέει το άρθρο είναι πολύ λίγα μπροστά σε όσα συνέβησαν… θα ξανασχολιάσω μόλις βρω χρόνο να γράψω τι πραγματικά έγινε και τα τραγικά λάθη που γίνανε…».
Να σημειωθεί ότι η ΠΟΕΔΗΝ είχε αναφέρει τα εξής:
«Η Πρέβεζα αυτό τον καιρό σφύζει από κόσμο λόγω τουρισμού. Το νοσοκομείο με μεγάλη επισκεψιμότητα μαραζώνει λόγω των σοβαρών ελλείψεων προσωπικού που καθιστούν επισφαλείς τις παρεχόμενες υπηρεσίες.
Το νοσοκομείο Πρέβεζας ξέμεινε ουσιαστικά με μία παθολόγο και πολλές ημέρες τον μήνα δεν έχει καθόλου. Στα επείγοντα περιμένουν ώρες οι ασθενείς έναν ιατρό παθολόγο.
Υπάρχει 1 χειρουργός και συνεπικουρούν 3 με μπλοκάκι. Υπηρετούν 2 ορθοπεδικοί, 3 αναισθησιολόγοι, 3 καρδιολόγοι, 3 ακτινολόγοι, 2 νεφρολόγοι, 3 γυναικολόγοι. Γαστρεντερολόγος δεν υπάρχει, πνευμονολόγος δεν υπάρχει.
Επίσης, υπάρχουν ελλείψεις στη νοσηλευτική υπηρεσία.
Οι γιατροί με τα εντέλλεσθε του Διοικητή, οι υπάλληλοι της νοσηλευτικής υπηρεσίας βρίσκονται πάνω από το όριο της εργασιακής εξουθένωσης.
Προκηρύξεις γίνονται άγονες. Αναμενόμενες οι παραιτήσεις και η έλλειψη ενδιαφέροντος.
Η έλλειψη κινήτρων, οι χαμηλοί μισθοί, η εργασιακή εξουθένωση, η μη ένταξη στα ΒΑΕ, η μη μονιμοποίηση των συμβασιούχων είναι κάποιες από τις βασικές αιτίες της απογύμνωσης των περιφερειακών νοσοκομείων από προσωπικό και η απώλεια του δευτεροβάθμιου χαρακτήρα τους.
Εντύπωση προκαλεί στους εργαζόμενους η μη ένταξη του νοσοκομείου σε κάποιο από τα προγράμματα του ταμείου Ανάκαμψης για ενεργειακή και κτιριακή αναβάθμιση που κάποιοι το συνδέουν με τη τύχη του νοσοκομείου».