Για την προσωπική του ζωή, αλλά και την απόφαση να παντρευτεί δυο φορές την ίδια γυναίκα στο παρελθόν, μίλησε ο Γιάννης Βούρος.
Καλεσμένος της Αθηναΐδας Νέγκα, ο ηθοποιός εξήγησε, μεταξύ άλλων, πώς από τη δημοσιογραφία κατέληξε στην υποκριτική.
«Μετά από 27 χρόνια καταλαβαίνεις ότι οι σχέσεις των ανθρώπων δεν έχουν να κάνουν με μια τρέλα και ένα πάθος, το οποίο στην αρχή είναι κόκκινο και περνάς μέσα από τοίχους. Είναι άλλα τα πράγματα τα οποία σε συνδέουν με την ψυχή ενός ανθρώπου και με το πνεύμα του. Καταλαβαίνεις ότι οφείλεις να καταθέσεις πράγματα σε αυτού του είδους τις παρουσίες, όπως είναι η Λένα, μιας και μιλάμε για τον επαναλαμβανόμενο γάμο μου» είπε αρχικά και πρόσθεσε:
«Οφείλεις να καταθέσεις γιατί τουλάχιστον οι τόκοι αυτής της σχέσης είναι τόκοι τους οποίους θα εισπράξεις εσύ αλλά ο περίγυρος σου, ο απέναντι σου, προφανώς τα παιδιά. Αυτά είναι τα απόνερα, το κάνεις όμως για την ψυχή σου γιατί αισθάνεσαι ότι αυτό είναι που δικαιούσαι και δικαιούται και ο άλλος. Κάποιος θα έλεγε πως πήρε αυτή την απόφαση για τα “πρέπει” της κοινωνίας. Έχετε καταλάβει ότι δεν είμαι καθόλου των “πρέπει” της κοινωνίας αλλά των “θέλω”. Από τη στιγμή όμως που εγώ το ήθελα για τους δικούς μου λόγους, υποκειμενικής και αντικειμενικής μεταφοράς, κυρίως γιατί το οφείλεις σε έναν άνθρωπο που σου μεγάλωσε τα παιδιά και σου στάθηκε στα πολύ δύσκολα».
Στη συνέχεια, ο ηθοποιός αναφέρθηκε πώς κατέληξε από τη δημοσιογραφία στην υποκριτική, επισημαίνοντας τα εξής:
«Έχει σχέση η δημοσιογραφία με την υποκριτική. Τελευταία, έχω ανακαλύψει ότι, όταν αρχίζεις και περνάς στο τελευταίο τέταρτο της ζωής σου και βλέπεις τα γράμματα του τέλους, κάνεις τους απολογισμούς σου. Και τελικά συνειδητοποίησα ότι όλη μου η ζωή ήταν έτσι: είτε στον δημοσιογραφικό, είτε στον αθλητικό, είτε στον πολιτικό έχουν να κάνουν με το κατά πόσο έχεις να υλοποιήσει τη μεσάζουσα σχέση που επιθυμείς να έχεις με τον κόσμο και να τον κάνεις καλύτερο. Πιστεύω πια ότι η παρουσία μου στον πλανήτη ήταν να είμαι ένας μεσάζων, για να εξυπηρετήσω το ελάχιστο της ευμάρειας που δικαιούται κάθε άνθρωπος. Αυτό έκανε η δημοσιογραφία».
Τέλος, ο Γιάννης Βούρος μίλησε για μια τρικυμιώδη περίοδο στην προσωπική του ζωή που έπρεπε να βρει μεγάλη δύναμη ώστε να διαχειριστεί όσα συνέβαιναν.
«Τη δύναμη για να διαχειριστώ όσα συνέβησαν στην οικογενειακή μου ζωή τη βρήκα στο αξιακό μου σύστημα.. Είναι θέμα μιας βαθιάς ηθικής που καθορίζει τη ζωή σου. Αν δεν σε ενδιαφέρει τι θα πει η κοινωνία, είναι εύκολο να προσφύγει κανείς στον κώδικά σου. Είναι δύσκολο να μην σε ενδιαφέρει τι θα πει η κοινωνία, εν τέλει είναι λυτρωτικό. Όταν εκτίθεσαι, λέγονται πάρα πολλά. Αν μπεις στη λογική να παίζεις ή να γράφεις για το πώς θα το εισπράξει ο άλλος, παύεις να είσαι εσύ.»