Την καταγγελία ότι «εδώ και 20 ημέρες έχουν καταρρεύσει πλήρως τα ψηφιακά συστήματα του γενικού κρατικού νοσοκομείου Νίκαιας – Πειραιά», κάνουν συνδικαλιστές. Αποτέλεσμα αυτού είναι «δεν μπορούν να καταχωρηθούν τα εξιτήρια των ασθενών με αποτέλεσμα οι ασθενείς που έχουν εξέλθει να μην μπορούν να νοσηλευθούν σε άλλο νοσοκομείο, να μην μπορούν να εκτελεστούν παραπεμπτικά παρακλινικών εξετάσεων εξόδου, να μην μπορούν να καταχωρηθούν στον ΕΦΚΑ οι αναρρωτικές άδειες εξόδου». Επίσης «Δεν μπορούν να παραγγελθούν απαραίτητα αναλώσιμα υλικά (π.χ. υλικά χειρουργείου, αντιδραστήρια αναλυτών εξετάσεων αίματος, ακόμα και τρόφιμα για την σίτιση των ασθενών) και δεν μπορεί να ενταλματοποιηθεί η μισθοδοσία του προσωπικού».
Σύμφωνα με την καταγγελία που κάνει το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή «οι αρμόδιοι (διοικητής και υπουργός Υγείας) τεκμηριωμένα ΗΞΕΡΑΝ πως το ψηφιακό σύστημα δυσλειτουργούσε ήδη από τον Φεβρουάριο 2024 που πρωτοεμφανίστηκαν προβλήματα στην καταχώρηση των εξιτηρίων. Την περίοδο εκείνη ο υπουργός Υγείας ψευδέστατα δήλωνε δημοσίως πως δήθεν “το πρόβλημα επιδιορθώθηκε”. Η αλήθεια είναι πως επί 10 (δέκα) ολόκληρους μήνες ΔΕΝ έγινε καμία απολύτως “διόρθωση” μέχρι που τον Νοέμβριο 2024 το σύστημα κατέρρευσε τελείως.
Αν δε ισχύει επιπρόσθετα αυτό που φημολογείται χωρίς να διαψεύδεται (πως χάθηκαν τα ψηφιακά αρχεία 4 ετών), οι ευθύνες διοικητή και υπουργού είναι ακόμα πιο τραγικές.
Να γκρεμοτσακιστούν να λύσουν το πρόβλημα για το οποίο ευθύνονται αποκλειστικά οι ίδιοι. Να μην τολμήσουν να μεταφορτώσουν τις ευθύνες τους σε άλλους. Να μην τολμήσουν να ξεφύγουν από αυτές τις ευθύνες με προπαγανδιστική αρλουμπολογία.
Αν ο υπουργός είχε παραπληροφορηθεί από τον διοικητή πως δήθεν “το πρόβλημα είχε επιδιορθωθεί” τάχα “ήδη από τον Μάρτιο”, τότε ο υπουργός πρέπει να αποπέμψει τον διοικητή.
Αν ο υπουργός δεν αποπέμψει τον διοικητή τότε αυτονόητα αναλαμβάνει ο ίδιος την πλήρη ευθύνη οπότε ο πρωθυπουργός οφείλει να αποπέμψει τον υπουργό.
Γιατί εκτός από τις κυβερνητικές προπαγανδιστικές γελοιότητες περί “ψηφιακού μετασχηματισμού”, “ψηφιακού κράτους Ελλάδα 2.0 που το ζηλεύει η Ιαπωνία”, “Γεωργιάδη που αναβαθμίζει και εκσυγχρονίζει το ΕΣΥ” και λοιπές αρλούμπες, υπάρχει η αμείλικτη πραγματικότητα. Η αμείλικτη πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά οι ασθενείς και οι υγειονομικοί».