Σημάδια «ανάστασης» της ΕΡΤ2 εμφανίζονται στον ορίζοντα που απονευρωμένου κρατικού καναλιού, το οποίο με τους τελευταίους σχεδιασμούς της απερχόμενης διοίκησης της εταιρείας μετάδιδε εκπομπές περασμένων δεκαετιών από το πλούσιο αρχείο της ΕΡΤ.
Φαίνεται όμως ότι κάτι αρχίζει να πάει να αλλάξει. Από αύριο και κάθε Σαββατοκύριακο η ΕΡΤ2 θα διαθέτει στο πρόγραμμα της ένα νέο μαγκαζίνο για παιδιά, από παιδιά.
«Καλώς τα παιδιά» τιτλοφορείται η νέα παιδική εκπομπή η οποία έχει πρεμιέρα το Σάββατο (14/9) στις 14.00.
Η ΕΡΤ υπογραμμίζει πως στη νέα πρόταση «οι μικροί τηλεθεατές θα δουν μια γρήγορη, διασκεδαστική εκπομπή με TikTok αισθητική, challenges, παιδικά δελτία καλών ειδήσεων, social trends, δραστηριότητες, συναντήσεις με επιστήμονες, συγγραφείς αλλά και παιδιά που αξίζει να γίνουν γνωστές οι ιστορίες τους και να αποτελέσουν παράδειγμα για συνομηλίκους τους, παιχνίδια και πολιτιστικά δρώμενα.
Παρουσιαστές είναι ένα ζευγάρι παιδιών 10 ετών, που με τον χαριτωμένο και συχνά ξεκαρδιστικό τους τρόπο, προλογίζουν τα θέματα και υποδέχονται τους καλεσμένους τους, παίζουν, μαγειρεύουν, συζητούν μαζί με άλλα παιδιά».
Στην πρώτη εκπομπή η Μαρία Αγάπη και ο Κυριάκος θα καλωσορίσουν και θα κάνουν τις συστάσεις. Αμέσως αρχίζουν οι «προκλήσεις», όπως για παράδειγμα, πως μπορεί κάποιος να διπλώσει μια μπλούζα με μία κίνηση. Υπάρχει, στη συνέχεια, ρεπορτάζ από την επίσκεψη στην «Γαιδουροχώρα», το θεματικό ελληνικό κέντρο για το γαϊδούρι, λίγο έξω από το Κορωπί αλλά και ενότητα με απαντήσεις σε κρίσιμες ερωτήσεις όπως για παράδειγμα «για ποιο λόγο οι γονείς μου μού λένε να τρώω λαχανικά», τι σημαίνει χαρά αλλά και τρόπους περιγραφής της και πολλά άλλα.
Όλα τα επεισόδια της εκπομπής θα είναι διαθέσιμα και στην ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά την μετάδοσή τους στην ΕΡΤ2 και στο ERTKIDS.
Η εκπομπή είναι εξωτερική παραγωγή, αν και στις εξαγγελίες της για τον στρατηγικό σχεδιασμό της εταιρείας τον περασμένο Μάρτιο, η ΕΡΤική διοίκησης, είχε κάνει ξεχωριστή αναφορά στο παιδικό πρόγραμμα για «ιδιοπαραγώμενο περιεχόμενο», συνδυαστικά με μισθωμένο αλλά και θεατρικές παραγωγές για παιδιά (έως 12 ετών). Ίσως το εξάμηνο που μεσολάβησε από τότε να μην ήταν αρκετό για την αναβίωση και ενεργοποίηση του τομέα παιδικών παραγωγών της ΕΡΤ.