Ένταση επικράτησε στα Εξάρχεια καθώς συγκεντρωμένοι πέταξαν μολότοφ προς την πλευρά της αστυνομίας, μετά την ολοκλήρωση της μαζικής πορείας για την 16η επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ομάδα κουκουλοφόρων έβαλε φωτιά σε κάδους απορριμμάτων στην οδό Μεταξά και στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη και στη συνέχεια επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ και πέτρες στους αστυνομικούς, που απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.
Νωρίτερα σήμερα, πραγματοποιήθηκαν δεκάδες προαγωγές από την ΕΛΑΣ στην Ιπποκράτους και Φαναριωτών, στο κέντρο της Αθήνας λίγο πριν τις συγκεντρώσεις για τη 16η επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί 90 άτομα μετά από ελέγχους ενώ έχουν γίνει και συλλήψεις.
Μεταξύ των προσαχθέντων είναι και η δικηγόρος Άννυ Παπαρρούσου, η οποία φέρεται να χτυπήθηκε από άνδρες των ΜΑΤ.
Πορεία στη μνήμη τού Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με αφορμή τη συμπλήρωση 16 χρόνων από τη δολοφονία του, πραγματοποιήθηκε απόψε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στην πορεία συμμετείχαν μέλη φοιτητικών συλλόγων και συλλογικοτήτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, όπως επίσης άτομα που πρόσκεινται στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καμάρας, απ’ όπου συγκρότησαν πορεία, η οποία κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και ολοκληρώθηκε στο σημείο εκκίνησης. «Αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη, εμείς θα πούμε την τελευταία λέξη. Το αίμα του Αλέξη δεν θα ξεχαστεί» ήταν ένα από τα συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές.
Μετά το τέλος της πορείας, διαδηλωτές από το “μπλοκ” των αντιεξουσιαστών κινήθηκαν προς την οδό Τσιμισκή όπου πέταξαν αντικείμενα προς τους αστυνομικούς. Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και περιορισμένη χρήση χημικών. Από το πρωί έχουν γίνει συνολικά 80 προσαγωγές.
Προληπτικές προσαγωγές είχαν προηγηθεί και πριν ξεκινήσει η πορεία, κατά τη διάρκεια της οποίας παρέμεναν κλειστοί οι σταθμοί “Βενιζέλου”, “Συντριβάνι” και “Πανεπιστήμιο” του Μετρό (οι συρμοί διέρχονταν από τους συγκεκριμένους σταθμούς χωρίς να σταματήσουν).