Στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στο διαδίκτυο μετά τα δημοσιεύματα που ήθελαν τη Μαρία Σάκκαρη να παίρνει τη σημαία στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, αναφέρθηκαν το πρωί της Τετάρτης ο Χρήστος Κούτρας και ο Γιάννης Ντσούνος στους «Αταίριαστους».
Οι δημοσιογράφοι, συγκεκριμένα, έκαναν λόγο για «οχετό» και «κακία», ενώ παρότρυναν εκείνους που αντέδρασαν να ασχοληθούν με τους εαυτούς τους αντί να εστιάζουν στο μίσος.
«Το τι οχετός ρίχτηκε στο διαδίκτυο είναι μυθικός. Μην ασχολείστε με το να σχολιάζετε τους άλλους, μην ασχολείστε με το να βγάλετε την κακία, δεν έχει νόημα. Ασχοληθείτε με τα του εαυτού σας, να δούμε τι γίνεται σαν κοινωνία, όχι συνέχεια στο μίσος και στις κουταμάρες», είπε αρχικά ο Χρήστος Κούτρας με τον Γιάννη Ντσούνο να πρόσθετει:
«Μίσος, λάσπη, σπίλωση και σίγουρα η απόφαση της Ολυμπιακής Επιτροπής δεν είχε να κάνει με το τι γράφτηκε στο διαδίκτυο».
Άγριο παρασκήνιο στην ΕΟΕ: Πώς επιλέχθηκε τελευταία στιγμή η Ντρισμπιώτη
Σημειώνεται ότι η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αποφάσισε ότι Σημαιοφόροι για την Ελλάδα στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024, θα είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, παρά το γεγονός ότι είχε ακουστεί έντονα ότι η σημαία θα δοθεί στη Μαρία Σάκκαρη.
Το παρασκήνιο μέχρι την τελική ανακοίνωση έχει, πράγματι, ενδιαφέρον, αν αναλογιστεί κανείς ότι ακόμη και στην ΕΟΕ -όπως φαίνεται και από το url της είδησης στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής- είχαν δεδομένο πως η Σάκκαρη θα ήταν η σημαιοφόρος, λίγο πριν τις επίσημες ανακοινώσεις.
Η απόφαση για τον παίκτη της Εθνικής και των Μπακς ήταν ομόφωνη, ενώ η πρωταθλήτρια του βάδην επελέγη μετά από ψηφοφορία, μαζί με τις Ευαγγελία Πλατανιώτη, Μαργαρίτα Πλευρίτου και Μαρία Σάκκαρη.
Αυτός ήταν, άλλωστε και ο λόγος που αν και η ψηφοφορία δεν προβλέπονταν, ωστόσο, κρίθηκε πως ήταν η μοναδική και πιο δίκαιη λύση, δεδομένων των όσων είχαν προηγηθεί.
Συγκεκριμένα, αν και η Σάκκαρη προκρινόταν και λόγω δημοφιλίας και για όσα έχει πετύχει στο τένις, ωστόσο οι αντιδράσεις που υπήρξαν στα σόσιαλ πέρασαν και… εντός της ΕΟΕ, καθώς δεν ήταν λίγοι (όπως φάνηκε και από την ψηφοφορία) αυτοί που διαφωνούσαν με την πρόταση της τενίστριας, εκτιμώντας ότι αδικούνται άλλες αθλήτριες.
Οι διαφωνίες την ίδια ώρα… εντάθηκαν εντός των τειχών της ΕΟΕ και σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρός της, Σπύρος Καπράλος, αποφάσισε να τεθούν σε ψηφοφορία, η Σάκκαρη, η Ντρισμπιώτη, η Πλατανιώτη και η Μαργαρίτα Πλευρίτου, αφού και το πόλο (δικαιολογημένα) ήθελε να υπάρχει η δική του παρουσία στην τελετή έναρξης, δίπλα από τον Αντετοκούνμπο.
Τελικά τα… δύο μπλοκ των εκπροσώπων που στήριξαν Ντρισμπιώτη και Σάκκαρη, έκριναν και το αποτέλεσμα, με αυτό το 16-8 να ξεκαθαρίζει τα πράγματα οριστικά.