Την άρση ασυλίας της Ελενας Ακρίτα που ζητήθηκε από τη Δικαιοσύνη μετά από μήνυση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη για συκοφαντική δυσφήμηση, εισηγείται ομόφωνα η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ η οποία έδωσε το «παρών» στη συνεδρίαση της επιτροπή, ζήτησε όπως είχε κάνει γνωστό άλλωστε, να αρθεί η ασυλία της. «Σέβομαι τη Δικαιοσύνη, θα δώσω το δικαστικό αγώνα», φέρεται να είπε η Έλενα Ακρίτα στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση.
Σε επιστολή της προς τον πρόεδρο της επιτροπής η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι παραιτείται από την βουλευτική της ασυλία, ως μια αυτονόητη πράξη ευθύτητας, αισθήματος ισότητας και σεβασμού προς την Δικαιοσύνη.
Όπως αναφέρει στο κείμενο της επιστολής της: «Εφόσον η Δικαιοσύνη αποφασίζει να ελέγξει αντιπρόσωπο του ελληνικού λαού για όσα ανάρτησε στο Διαδίκτυο, θα πρέπει καθεμιά και καθένας από εμάς να διευκολύνουμε και αυτό το δικαστικό έργο», αναφέρει σε αυτή την επιστολή και προσθέτει ότι τα ανωτέρω ισχύουν πολύ περισσότερο στην δική της περίπτωση, η οποία στην μακρά δημοσιογραφική και συγγραφική της πορεία δεν έχει τελέσει κανένα απολύτως ποινικό αδίκημα.
Παραιτούμενη από την ασυλία μου και προσερχόμενη να δώσω αυτούς τους δικαστικούς αγώνες, διεκδικώ και πάλι την ακώλυτη ενάσκηση της ελευθερία της έκφρασης, όπως κάθε πολίτης που έχει το καθήκον να ασκεί κριτική για τα κακώς κείμενα του δημόσιου βίου και να μην σιωπά. Κατά την δική μου θεώρηση, το υπέρτατο αξίωμα στην Δημοκρατία είναι αυτό του πολίτη. Ως πολίτης, λοιπόν, είμαι έτοιμη να κριθώ κι εγώ επί ίσοις όροις από τα δικαστήρια, για τα οποία εκφράζω και την εμπιστοσύνη μου, όχι μόνο σε αυτή την συγκυρία, αλλά και διαχρονικά», καταλήγει.
Η κ. Ακρίτα εγκαλείται από τη σύζυγο του πρωθυπουργού για ανάρτηση της στα social media στην οποία άφηνε αιχμές για την επιχειρηματική της δραστηριότητα και το «πόθεν έσχες» της. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι θα είναι παρών στο δικαστήριο ως μάρτυρας και ο ίδιος, όχι ως πρωθυπουργός, αλλά ως σύζυγος. «H Μαρέβα θα κινηθεί νομικά. Και εγώ θα πάω μάρτυρας στο δικαστήριο να την υπερασπιστώ. Οποιος θέλει να αντιπαρατεθεί μαζί μου πολιτικά, είναι ελεύθερος να το κάνει. Oμως ας αφήσουν επιτέλους εκτός πολιτικής σύγκρουσης την οικογένειά μου», ανέφερε, μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι από την ημέρα της εκλογής του στην προεδρία της Ν.Δ. η σύζυγός του στοχοποιήθηκε βάναυσα.
Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής υπήρξε εισήγηση για άρση της βουλευτικής ασυλίας της Έλενας Ακρίτα και για δεύτερη υπόθεση, παλαιότερη αυτή τη φορά, μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση από δημοσιογράφο.
Επίσης, η επιτροπή εισηγήθηκε την ασυλία και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Μπιάγκη για υπόθεση σε σχέση με τη δήλωση πόθεν έσχες του (εκπρόθεσμη κατάθεση), την περίοδο της ενασχόλησής του με την τοπική αυτοδιοίκηση, πριν γίνει βουλευτής.
Την τελική απόφαση για όλες τις υποθέσεις θα λάβει η Ολομέλεια της Βουλής τις επόμενες ημέρες.
Διαβάστε επίσης
Η κυβέρνηση «ανοίγει μέτωπο» και με τους γιατρούς, σε κατάσταση βρασμού ο χώρος της Υγείας
Στην κόψη του ξυραφιού ο ΣΥΡΙΖΑ – Πορεία προς το Συνέδριο με ατελείωτες και σφοδρές αναταράξεις
Η Άγκυρα «ταράζει τα νερά» στο Αιγαίο και η Αθήνα επιμένει στη… «διατήρηση του κλίματος διαλόγου»