Την ακραία σεξιστική και σκοταδιστική του τοποθέτηση αναφορικά με το ζήτημα των αμβλώσεων εξέφρασε ο Άρης Σερβετάλης κάνοντας λόγο για μια «αμαρτία» που η γυναίκα δεν έχει δικαίωμα να κάνει, καθώς πρέπει να «αναλάβει τις ευθύνες της» και να κυοφορήσει το έμβρυο ακόμα κι αν στη συνέχεια «το… πετάξει» (!).
Σε ένα μεσαιωνικού τύπου παραλήρημα, ο ηθοποιός αποκαλεί την άμβλωση «δολοφονία», επικαλούμενος το δικαίωμα του «απροστάτευτου πλάσματος» να γεννηθεί αδιαφορώντας, ωστόσο, για την κατάληξή του, μετέπειτα…
«Η έκτρωση είναι δολοφονία. Είναι απροστάτευτα πλάσματα που προτιμάμε να τα σκοτώσουμε. Δυστυχώς, αισθάνομαι ότι τη θέση της γυναίκας δεν την τιμά να ταυτίζεται με μία δολοφονία, ειδικά για ένα πλάσμα που είναι τελείως απροστάτευτο. Είναι προτιμότερο για μένα να πάρει την ευθύνη κάποιος να το κυοφορήσει και ύστερα ας το πετάξει ή ας το δώσει σε ορφανοτροφείο. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να κάνουν παιδιά» είπε σε δηλώσεις του στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου και πρόσθεσε:
«Νομίζω ότι η ελευθερία φέρει και ευθύνες που πρέπει να τις επωμιζόμαστε και νομίζω ότι αυτό με τις εκτρώσεις είναι μια πολύ μεγάλη αδικία. Και για τη γυναίκα την ίδια, αλλά και για τα παιδιά που δεν υπάρχουν. Εγώ, εσύ πχ, δεν θα υπήρχαμε στην επιλογή μιας γυναίκας να το σκοτώσει το παιδί της. Νομίζω ότι δεν την τιμά αυτό τη γυναίκα. Κι αυτό που αναφέρουν ως… αυτοδιάθεση; Και αυτό το πλάσμα δεν έχει δικαίωμα; Δεν έχει αυτοδιάθεση; Μάλλον, δεν ορίζει τον εαυτό του, ορίζεται από έναν άλλο άνθρωπο που οφείλει να το προστατεύσει. Αλλά δεν φταίει μόνο η γυναίκα, πολλές φορές και ο άντρας πιέζει τη σύντροφό του να κάνουν έκτρωση. Νομίζω ότι αυτό είναι παρά φύσιν».
Επικαλούμενος, τέλος, τη θρησκεία ο Άρης Σερβετάλης ισχυρίζεται εν ολίγοις ότι εφόσον η γυναίκα έχει την ελευθερία να συνευρεθεί με έναν άνθρωπο, τη χάνει στη συνέχεια εφόσον προκύψει εγκυμοσύνη, καθώς «πρέπει να αναλάβει την ευθύνη» είτε η ίδια επιθυμεί να φέρει στον κόσμο ένα παιδί είτε όχι…
«Για τις εκτρώσεις, είναι παρά φύσιν αυτό, είναι ατόπημα. Είναι αμαρτία. Εννοώ, έχεις την ελευθερία να επιλέξεις να πας με έναν άνθρωπο, μετά τι κάνεις; Δεν παίρνεις την ευθύνη; Τουλάχιστον να κυοφορηθεί αυτό το βρέφος, ο άνθρωπος και μετά ας το αφήσει σε ένα ορφανοτροφείο. Κάπου αλλού» ανέφερε, μεταξύ άλλων, εκφράζοντας μια άποψη όχι απλά αναχρονιστική αλλά και επικίνδυνη αν αναλογιστεί κανείς ότι θίγει δικαιώματα -όπως η αυτοδιάθεση του σώματός μας και η νομιμοποίηση των αμβλώσεων- που στη χώρα μας έχουμε κατακτήσει εδώ και 40 περίπου χρόνια.