Μια λαχταριστή τάρτα σοκολάτας, χωρίς ψήσιμο, που μπορείτε να ετοιμάσετε εύκολα για να κεράσετε τους καλεσμένους σας και είναι σίγουρο ότι θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Μπορείτε να τη σερβίρετε με τριμμένα Oreo, καβουρντισμένους ξηρούς καρπούς, σοκολατένια σπρινγκλς ή πολύχρωμη τρούφα, ή να την διακοσμήσετε με δροσερά κομμάτια φρούτων όπως φράουλες, κεράσια ή ακόμα και ροδέλες μπανάνας.
Υλικά για τη Συνταγή
32 μπισκότα Oreo
½ φλιτζάνι βούτυρο (αλατισμένο), λιωμένο *
400 γραμμάρια κουβερτούρα καλής ποιότητας, τεμαχισμένη
200 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης
Για τη διακόσμηση
Μερικά μπισκότα Oreo
¼ φλιτζανιού φρέσκιες φράουλες ή άλλα φρούτα της επιλογής σας
Καβουρδισμένοι και ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί (αμύγδαλα, φιστίκια κτλ.)
Εκτέλεση
1. Αρχικά ετοιμάστε τη βάση της τάρτας. Βάλτε τα μπισκότα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) και τρίψτε τα καλά μέχρι να έχουν τη μορφή λεπτών ψίχουλων. Μεταφέρετε τα θρυμματισμένα μπισκότα σε ένα μπολ.
2. Λιώστε το βούτυρο σε φούρνο μικροκυμάτων, ρίξτε το στο μπολ και ανακατέψτε καλά μέχρι να υγρανθούν ομοιόμορφα τα ψίχουλα μπισκότων.
3. Πάρτε μια φόρμα για τάρτα, αδειάστε το μίγμα των βρεγμένων μπισκότων και με τη βοήθεια της ανάποδης πλευράς ενός κουταλιού και των δακτύλων σας, σχηματίστε μια λεία βάση (κρούστα). Τοποθετήστε την στον ψυγείο για λίγα λεπτά.
4. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάλτε την κρέμα γάλακτος και τοποθετήστε το σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί πολύ καλά και είναι ένα βήμα πριν το βράσιμο, περιχύστε με αυτήν την τριμμένη σοκολάτα που έχετε βάλει σε μπολ. Ανακατέψτε απαλά, μέχρι να διαλυθεί η σοκολάτα στη ζεστή κρέμα και να αποκτήσετε ένα βελούδινο και λείο μίγμα.
5. Αδειάστε το μίγμα πάνω στην παγωμένη βάση. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε, αν θέλετε, να βάλετε κάποια κομμάτια φρούτων.
6. Τοποθετήστε την τάρτα στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή καλύτερα για όλο το βράδυ. Διακοσμήστε με τριμμένα Oreo, ξηρούς καρπούς ή ότι άλλο επιθυμείτε και είναι έτοιμη να την απολαύσετε.
* Σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιήσετε αλατισμένο βούτυρο, βάλτε στο μίγμα ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι.