Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε η 37χρονη αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και ακόμη 18 άτομα, που κατηγορούνται πως «πωλούσαν» προστασία σε λέσχες και οίκους ανοχής.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ., το κύκλωμα αποσπούσε από ιδιοκτήτες λεσχών και οίκων ανοχής από 1.600 έως 5.000 ευρώ μηνιαίως προκειμένου να τους ενημερώνουν για επικείμενους ελέγχους.
Τα ηγετικά μέλη του κυκλώματος -ανάμεσά τους και η 37χρονη αξιωματικός- είχαν φτάσει στο σημείο να «προσλάβουν» αστυνομικούς προκειμένου να φυλάνε κτίρια που συνδέονται με τους ίδιους, ακόμα και σε πολύ κεντρικά σημεία της πόλης. Οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων συνεχίζονται καθώς θεωρείται βέβαιο πως στο κύκλωμα εμπλέκονται και άλλοι αστυνομικοί.
Όπως έχει προκύψει από τις έως τώρα έρευνες, το κύκλωμα παρείχε κάλυψη σε οκτώ οίκους ανοχής και πέντε χαρτοπαικτικές λέσχες. Αρχηγός της ομάδας εμφανίζεται ένας 58χρονος που έχει το ψευδώνυμο «Κρητικός» ή «Λευτέρης». Αυτός, σε συνεργασία με τον 37χρονο υπαρχηγό και φυσικά με τη βοήθεια της αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. με το πλούσιο βιογραφικό, φρόντιζαν για την κάλυψη των «πελατών» τους.
Η κύρια δραστηριότητά τους δεν ήταν η «προστασία», αλλά οι οικονομικές απάτες. Τα μέλη της οργάνωσης κατηγορούνται πως έστηναν εικονικές εταιρείες και αποκόμιζαν τεράστια κέρδη από τη μη απόδοση ΦΠΑ. Εκτιμάται ότι ο τζίρος του ξεπερνά τα 60-70 εκατομμύρια, ενώ η ζημιά για το Δημόσιο από τον ΦΠΑ αγγίζει τα 20 εκατ. ευρώ.
Το «στρατηγείο» της οργάνωσης βρισκόταν στη λεωφόρο Συγγρού.
Το γεγονός ότι τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης φέρονται να μην ανησυχούσαν για τυχόν αποκάλυψή τους προκάλεσε εντύπωση στους αξιωματικούς του Εσωτερικών Υποθέσεων, οι οποίοι δεν αποκλείουν να υπήρχε «συνεργασία» και με άλλους αστυνομικούς (πλην των τεσσάρων που συνελήφθησαν για την υπόθεση).
Περισσότερα σε λίγο…