O Γιώργος Μουκίδης σχολίασε την κατάσταση στην ελληνική μουσική, τα ρεύματα που κυριαρχούν, όπως η τραπ, αλλά και τη Eurovision, ενώ δεν δίστασε να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τις αλλαγές στον καλλιτεχνικό χώρο.
Μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι», ο γνωστός συνθέτης περιέγραψε την ελληνική μουσική σαν «ασθενή που χρειάζεται βοήθεια», εκτιμώντας ότι η τραπ αποτελεί ένα παροδικό φαινόμενο. «Η ελληνική μουσική χρειάζεται βοήθεια, γιατί είναι στο κρεβάτι με ορούς. Η τραπ είναι κι αυτή μία μόδα, όπως όλες οι μόδες έρχονται και φεύγουν. Δύσκολα θα συνεργαζόμουν με τράπερ. Έχω δει κάποια πράγματα που είναι ωραία, θίγουν κάποια κοινωνικά προβλήματα. Αυτά που βρίζουν και πυροβολάνε, δεν τα βλέπω καν», σημείωσε.
Αναφερόμενος στους Γιώργο Θεοφάνους και Νατάσα Θεοδωρίδου και τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσά τους, ο Μουκίδης έδειξε κατανόηση για τις δημιουργικές ελευθερίες, αλλά εξέφρασε την αντίθεσή του στον τρόπο αξιοποίησης ορισμένων τραγουδιών. «Το τραγούδι ανήκει στον συνθέτη και μπορεί να το κάνει ό,τι θέλει. Εάν ήμουν στη θέση του, θα έδινα το τραγούδι εάν επρόκειτο για έξυπνη διαφήμιση, που θα το παρουσίαζε με άλλη οπτική. Αυτοί οι στίχοι στη διαφήμιση ήταν λίγο γελοίοι», σχολίασε ο Γιώργος Μουκίδης.
Στη συνέχεια, σχολίασε πως ο ίδιος δεν έχει δεχτεί κάποια πρόταση για την τηλεόραση και ο λόγος είναι τα καυστικά του σχόλια. «Αρκετοί είναι οι τραγουδιστές που δεν θα τους έδινα τραγούδι. Βλέπω λίγο Voice, αν τύχει. Παλαιότερα ήμουν σε talent show, αλλά μετά από δύο επεισόδια με έστειλαν. Δεν έχω τώρα προτάσεις, γιατί δεν θέλουν να το ρισκάρουν, ειδικά σε live που δεν θα ξέρουν πώς να μαζέψουν αυτά που λέω», τόνισε.
Όσον αφορά τη Eurovision, ο συνθέτης δήλωσε ότι παρακολουθεί τον διαγωνισμό, όμως δεν του αρέσει. «Ας δούμε ποιο τραγούδι θα επιλέξει ο κόσμος. Αν κρίνουμε από αυτά που γενικότερα αποφασίζει, δεν είμαστε και τόσο ευχαριστημένοι. Παρακολουθώ Eurovision για να δω πόσο χάλια μπορεί να κάνει κάποιος κάτι», είπε.
Ο Γιώργος Μουκίδης έκλεισε τη συνέντευξή του μιλώντας με συγκίνηση για τους μεγάλους καλλιτέχνες που έφυγαν από τη ζωή, όπως ο Βασίλης Καρράς και ο Δημήτρης Μητροπάνος, ενώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τη σύγχρονη μουσική σκηνή με σκληρά λόγια. Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Ο Βασίλης Καρράς ήταν μεγαλόψυχος, δεν είχε θέματα ανταγωνισμού. Ήταν τεράστιο κεφάλαιο για μένα. Ο Μητροπάνος και ο Καρράς με το που έφυγαν “έπεσε” το μουσικό στερέωμα. Ο Νότης Σφακιανάκης δεν τραγουδάει, ο Πασχάλης Τερζής δεν τραγουδάει, και τι ακούμε τώρα; Κάτι καραγκιοζάκια, δυστυχώς».