Τη λύση στη νεανική βία αναζητεί η κυβέρνηση και οι φωστήρες του κυβερνώντος κόμματος προτείνουν μέτρα στα κανάλια για την αντιμετώπιση του πολυσύνθετου κοινωνικού φαινομένου, κάνοντας ταξίδια πίσω στο χρόνο και στη δεκαετία του ’50, ανασύροντας παραδοσιακές και κυρίως δοκιμασμένες συνταγές διαπαιδαγώγησης.
Για παράδειγμα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας στον ANT1 για τα μέτρα που αναμένεται να πάρει η κυβέρνηση, έφερε ένα παράδειγμα μέσα από προσωπικό του βίωμα, αφήνοντας να εννοηθεί πως το ξύλο κάνει καλό στα παιδιά.
Ο υπουργός είπε ότι αυτός έζησε σε μια πολύ φτωχή οικογένεια και η μόνη διέξοδος ήταν τα γράμματα, τονίζοντας πως ένα απ’ τα πράγματα που μάθαινε ήταν να σέβεται τον δάσκαλο. Αν ο δάσκαλος του έδινε ένα χαστούκι, ο πατέρας του συμπλήρωνε άλλα δέκα.
«Τα παιδιά στην επαρχία πηγαίνουν και ένα κατηχητικό»
Στο ίδιο μήκος κύματος και η βουλευτής της ΝΔ Κατερίνα Μονογυιού, η οποία μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι τα παιδιά στην επαρχία πάνε κατηχητικό σε αντίθεση με αυτά της Αθήνας, ενώ αναρωτήθηκε γιατί να μην συμβαίνει αυτό και στις μεγάλες πόλεις.
«Πρέπει να επιστρέψουμε στις βάσεις μας. Έχει απομακρυνθεί κι ο κόσμος λίγο από αυτό που λέμε θρησκεία. Τα παιδιά στην επαρχία πηγαίνουν και ένα κατηχητικό. Θα το πάει η γιαγιά, θα το πάει η μάνα. Γιατί να μην συμβαίνει αυτό και στις μεγάλες πόλεις;».