Η ..”συμφωνία “ των 11 να αναδείξουν το θέμα των κόκκινων δανείων ζητώντας απαντήσεις από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Κωστή Χατζηδάκη δείχνει μόνο την αρχή μίας περιόδου που θα είναι γεμάτη από αμφισβητήσεις και εντάσεις στην ΝΔ.
Πολλοί μάλιστα υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μία δοκιμαστική βολή που στόχο έχει το Μέγαρο Μαξίμου.
Παράλληλα αίσθηση έχει δημιουργήσει ότι οι περισσότεροι βουλευτές της ομάδας αυτής προέρχονται από το Καραμανλικό στρατόπεδο που μέχρι πρότινος εμφανιζόταν να κρατά αποστάσεις ασφαλείας από τα τεκταινόμενα μέσα στο κόμμα.
Η ατζέντα που φαίνεται να θέτει αυτή η ομάδα έχει να κάνει με τα κοινωνικά θέματα που καίνε την κοινωνία αρχής γενομένης από τα κόκκινα δάνεια.
“ Είπαμε ότι η περίοδος χάριτος τελείωσε έλεγε στέλεχος του κόμματος που πρόσκεινται στην ομάδα αυτή. Δεν πρόκειται να παραμείνουν αμέτοχοι παρατηρητές. Θα ελέγχουμε την κυβέρνηση και τους υπουργούς καθώς η κοινωνία είναι έτοιμη να εκραγεί. “
Ακόμα ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει , ότι οι έντεκα βουλευτές, μεταξύ των οποίων και πρώην υπουργοί, στοχοποιούν τον υπουργό Οικονομίας, ο οποίος όλο το προηγούμενο διάστημα αναλώθηκε επικοινωνιακά στο να εξηγεί στους πολίτες ότι η οικονομία πηγαίνει καλά.
Τα στελέχη αυτά θεωρούν ακόμα ότι η πιστή τήρηση των δημοσιονομικών ορίων από την πλευρά του Κωστή Χατζηδάκι κάνει μεγάλη ζημιά στην παράταξη.
«Απροστάτευτη η περιουσία των δανειοληπτών, εγγυητών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων» επισημαίνουν χαρακτηριστικά στο κείμενο της ερώτησης που υπογράφουν οι βουλευτές Φωτεινή Αραμπατζή, Γιώργος Βλάχος, Βασίλης Γιόγακας, Θανάσης Δαβάκης, Νικήτας Κακλαμάνης, Θεόδωρος Καράογλου, Χρήστος Μπουκώρος, Μάριος Σαλμάς, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Μάξιμος Χαρακόπουλος και Άννα Καραμανλή και θέτουν στον ΥΠΟΚ επτά κρίσιμα αλλά και ουσιαστικά ερωτήματα για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία των δανειοληπτών.
Τα στελέχη αυτά αντλούν την δύναμη τους προφανώς από τις δημοσκοπήσεις οι οποίες δείχνουν την ΝΔ να κατρακυλά -και μάλιστα χωρίς να έχει πολιτικό αντίπαλο- ενώ στα ποιοτικά χαρακτηριστικά φαίνεται το κυβερνητικό αδιέξοδο.
Ακρίβεια, υγεία και Παιδεία φαίνεται να είναι τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τους πολίτες και οι οποίες λύσεις δίνει το κυβερνητικό επιτελείο δεν είναι πειστικές.
Άλλωστε μόλις πριν από λίγες ημέρες, ο «σαμαρικός» βουλευτής Μεσσηνίας Μιλτ. Χρυσομάλλης ήρθε σε αντιπαράθεση με τον υπουργό Υγείας , ζητώντας του δημόσια να ανακαλέσει την απόφασή του να υποβιβάσει σε κατηγορία «Αγονο Β» το νοσοκομείο της Καλαμάτας, κάτι το οποίο αναγκάστηκε να πράξει ο κ. Γεωργιάδης .
ΟΙ πληροφορίες λένε μάλιστα ότι παρασκηνιακά παρέμβαση έκανε και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαρας.
Με δεδομένο λοιπόν ότι το χθεσινό χτύπημα ήταν μόνο η αρχή γαλάζια στελέχη επισημαίνουν ότι «Οι εποχές που οι βουλευτές ήταν στο περιθώριο και δεν άνοιγαν το στόμα τους για να μην χαλάσουν το θετικό κλίμα για την κυβέρνηση, έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Πλέον, θα ασκούμε τα καθήκοντά μας στο ακέραιο».