Τα νεκρά ψάρια που επιπλέουν στον Παγασητικό εκτός από τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις φέρνουν και οικονομικές επιπτώσεις στα ιχθυοπωλεία. Ο κόσμος φαίνεται ότι έχει σταματήσει να αγοράζει ψάρια και θαλασσινά τόσο από τα ψαράδικα του Βόλου τόσο από τις λαϊκές αγορές.
Σύμφωνα με το thenewspaper, εκτός από την περιβαλλοντική καταστροφή που υπάρχει σε γενικότερο πλαίσιο η οποία που έφερε απαγόρευση στα μπάνια την ίδια ώρα υπάρχει και διστακτικότητα από την πλευρά των καταναλωτών για αγορά και κατανάλωση ψαριών.
Πιο συγκεκριμένα, η κίνηση έχει μειωθεί τόσο στα ιχθυοπωλεία που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης όσο και στους πάγκους που υπάρχουν στις λαϊκές αγορές, καθώς ο κόσμος φοβάται να αγοράσει ψάρια, έπειτα από τις σοκαριστικές εικόνες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες.
Η έκκληση των ιχθυοπωλών στους καταναλωτές να τους εμπιστευτούν – Πόσο κοστίζει η σαρδέλα και ο γαύρος
Οι ιχθυόπωλες απεύθυνουν κάλεσμα στους Βολιώτες να τους εμπιστευτούν και επιστρέψουν στις διατροφικές τους συνήθειες, αγοράζοντας εκ νέου ψάρια και θαλασσινά.
Οι ιχθυόπωλες απεύθυνουν κάλεσμα στους Βολιώτες να τους εμπιστευτούν και επιστρέψουν στις διατροφικές τους συνήθειες και αγοράζουν και πάλι ψαρικά και θαλασσινά.
Οι τιμές που πωλούνται τα ψάρια ευρείας κατανάλωσης κυμαίνονται από τρία έως και δέκα ευρώ ανά κιλό. Ενδεικτικά, από πέντε έως επτά ευρώ κοστίζει η σαρδέλα, από τρία έως επτά ο γαύρος, από πέντε έως οκτώ τα σαυρίδια, τα κοκκάλια και οι κολιοί. Τέλος, οι τσιπούρες πωλούνται από οκτώ έως δέκα ευρώ το κιλό, ενώ οκτώ έως δέκα ευρώ τα λαβράκια. Οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα το μέγεθος και την ποιότητα των ψαριών.
Από πού προέρχονται τα ψάρια – Τι ξεκαθαρίζουν οι ιχθυοπώλες
Παράλληλα, οι αλιείς ξεκαθάρισαν σε όλους τους τόνους ότι τα ψάρια που τιθένται προς πώληση δεν προέρχονται από τον Παγασητικό, αναφέρει ρεπορτάζ του TheNewspaper.gr.
Από την πλευρά του, ένας ιχθυοπώλης εξήγησε στο thenewspaper ότι τα ψάρια που πωλούνται στα καταστηματα και στις λαϊκές αγορές του Βόλου, προέρχονται κυρίως από Χαλκιδική και Εύβοια.