Στις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο υπουργός Επικρατείας της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, σχετικά με την αδυναμία των πολιτών να πάνε διακοπές, απάντησε -με ανακοίνωσή του- ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Δεν ξέρουμε αν οι υπουργοί του κ. Μητσοτάκη διατηρούν έστω και μια κάποια στοιχειώδη επαφή με την πραγματικότητα. Καλά θα κάνουν, όμως, να μην προκαλούν, την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας αδυνατεί να ανταποκριθεί ακόμη και στις στοιχειώδεις ανάγκες», σχολιάζει αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
«Τι κι αν αλλεπάλληλες έρευνες από επιστημονικούς φορείς και ινστιτούτα καταναλωτών και επαγγελματικών ενώσεων δείχνουν την οικονομική αδυναμία της πλειοψηφίας των πολιτών να πάει διακοπές; Τι κι αν η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, σύμφωνα με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, δηλώνει ότι δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις βασικές οικονομικές υποχρεώσεις;», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σημειώνει ότι «ο υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Μάκης Βορίδης, εμφανίστηκε, στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, με ύφος χιλίων καρδιναλίων αμφισβητώντας την αξιοπιστία των ερευνών, δηλώνοντας πως “έχουμε και μια εμπειρία”» και πως «αντί για απαντήσεις στο εύρημα ότι ένας στους δύο Έλληνες δεν μπορεί να πάει διακοπές ούτε μία μέρα, ο κ. Βορίδης επιδόθηκε σε εξυπνακισμούς και ειρωνείες, ενώ δεν δίστασε να πει πως ο ίδιος δεν διαθέτει εξοχικό για να πάει διακοπές».
Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «αντί απαντήσεων στο ερώτημα που αφορά τη δυσκολία των νοικοκυριών να καλύψουν ακόμη και τα μηνιαία τους έξοδα, ο κ. Βορίδης δήλωσε με περισσό θράσος πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει όλους τους Έλληνες πλούσιους».
Βορίδης: «Δεν μπορούμε να πατάμε ένα κουμπί και να κάνουμε όλους τους Έλληνες πλούσιους»
Με αφορμή την έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών, η οποία δείχνει πως 1 στους 2 δεν θα κάνει διακοπές φέτος, ο κ. Βορίδης σχολίασε νωρίτερα στο Action24: «Το ακούω, είναι κάτι που το διαβάζουμε σε έρευνες κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Δεν ξέρω αν είμαι δύσπιστος, πάντα παρακολουθώ τις έρευνες, έχουμε όμως και μία εμπειρία».
Συνέχισε, λέγοντας πως «λίγο-πολύ κάθε χρόνο έχουμε επανάληψη αυτών των ερευνών. […] Εσείς έχετε και σπίτι εξοχικό (απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο), εγώ δεν έχω λόγου χάρη. Πάντα τα ζητήματα των εισοδημάτων είναι ζητήματα και πάντα είναι συγκριτικά ζητήματα. Δηλαδή, θα πρέπει κανείς να δει π.χ. από την εποχή που ξεκίνησε η κρίση, τα εισοδήματα είναι πάνω ή κάτω; Από το ’19 που πήραμε την κυβέρνηση, τα εισοδήματα είναι πάνω ή κάτω; Η κυβέρνηση αυξάνει το διαθέσιμο εισόδημα. Κουμπί, που να το πατάμε και ξαφνικά να μετατρέπονται όλοι οι Έλληνες σε πλουσίους, έχουμε δυσκολία. Θα το θέλαμε πολύ. Η κυβέρνηση νυχθημερόν ασχολείται για την αύξηση των εισοδημάτων. Πετυχαίνει; Αυτή η κύβερνηση έχει κάνει τρεις φορές αύξηση του κατώτατου μισθού».